Är du en sakletare eller känsloletare?

Är du en sakletare eller en känsloletare? Själv är jag definitivt den där fotografen som letar objekt och inte känslor. Jag letar i första hand efter intressanta motiv när jag är ute på fotopromenad. Och jag söker efter spännande kompositioner, kontraster och hur olika bildelement förhåller sig till varandra. 
För mig kommer känslorna i efterhand – när jag redigerar mina bilder brukar jag börja fundera över känslor – ja, vad det egentligen är som gör att jag gillar en bild. På sista tiden har jag i och för sig tyckt att det varit intressant att fotografera sollljus – och ett ljus kan ju ha en känsla. Ljuset förmedlar kanske kärlek till exempel? 
Så ta bilder med känsla det kan jag säkert göra, det får ni som betraktare avgöra – men jag söker inte efter känslan när jag är ute och fotograferar. Även om jag kanske ser en känsla, så måste jag ha tid att fundera över den innan jag kan formulera känslan. Förstår ni hur jag menar?
 
Dagens bilder är tagna i Liljeholmen för några veckor sedan. Jag gillar de här bilderna för att jag tänker på våren när jag ser dem – med tanke på den klarblåa himlen i bilderna.
På Instagram följer jag ett konto som lägger upp bilder på husfasader och där det ofta är en bildyta med himmel, liknande den som jag har tagit här. I skrivande stund minns jag inte vad Instagramkontot heter, men om jag kommer på det kan jag såklart länka!
 
Min naturbild med speglingen i vattenytan är intressant med det gula lilla huset i ena hörnet som konstrasterar snyggt mot den mörka omgivningen. Eller vad säger ni?
 
 Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 2000D Objektiv: 90 mm
2020 - Arkitektur - Bilder - Canon EOS 2000D - Foto - Fotoblogg - Liljeholmen - Livet - Natur - Naturfotograf - Spegling - Vardag - Vår - Vår2020 - h_kameralinsen