Fågelfotografering igen med teleobjektiv!

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
I farmors trädgård flög fåglarna runt. Jag hade med mig mitt teleobjektiv, 70-300 mm och jag försökte fånga fåglarna på bild. Här är två fågelbilder som jag ändå blev ganska nöjd med. Vad tycker ni?
Fågeln med huvudet på sned på första bilden ser lite fundersam ut tycker jag?
Påsken var riktig varm, man kunde sitta ute i kortärmat. Det var sådär varmt att man efter en stund fick sätta sig i skuggan och komma ihåg att använda solkräm.
Värmen gjorde att trädens knoppar nästan helt sprack ut. Det var intressant att följa från dag till dag - något som man verkligen inte gör hemma i storstaden.
Tack vare mitt fotointresse, för att fotografera naturen upplever jag ändå att jag lägger märke till och ser mycket som jag inte hade gjort annars. Det är jag glad och tacksam över!

Vårglimtar i Skåne

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 2000D Objektiv: 90 mm 

Makrofotografens perspektiv

Hur ser världen egentligen ut från vinkeln - att ligga på mage i gräset? Här kommer ett litet bildkollage på hur världen kan se ut från mitt makroperspektiv. Vad ser mitt fotoöga/fotografen i mig i naturen? Till exempel det här: 
Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 2000D Objektiv: 90 mm 

Nya vinklar och möjligheter!

Bild: Hanna Kamera. Canon EOS 2000D Objektiv: 90 mm 
 
Påsken 2019 var jag nere i Skåne hos min farmor. Det var både avkopplande och väldigt skönt att komma ut på landet. För mig är det där miljöombytet extra viktigt då och då - å andra sidan känner säkert flera av er igen er i att byta miljö kan vara värdefullt. 
Det hade varit och är fortfarande en ganska instensiv period för mig som gör att orken tar stryk i vissa stunder. Jag försöker pausa livet då och då eller "glömma" genom att fångas upp av fotograferandet. 
Bilderna framöver har jag fotograferat i RAW-format och redigerat i Adobe Lightroom CC. 
På bilden har jag fotograferat en påsklilja och det har jag såklart gjort många gånger innan. Men den här gången kanske från ett nytt perspektiv, som jag sagt tidigare i veckan så låg jag mycket på mage i gräset och fotograferade - vilket naturligtvis skapade både nya vinklar och möjligheter!

En solig fasad på Södermalm

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag tycker att Södermalm i Stockholm är en riktig mysig och trevlig stadsdel. Det känns fortfarande som att jag har mycket kvar att upptäcka där.
Tidigare i år fotograferade jag en fasad på Södermalm som fångade mitt fotoöga. Solen sken och trädet som stod framför husfasaden gjorde att det bildades skuggor där på fasaden. De svarta trädgrenarna blev häftiga också mot den gula fasaden. 
Jag tycker förresten att bilden är vårig - men olika skuggor skulle jag säga är ett vårtecken för mig som fotograf...
Förra hösten intresserades fotoögat av en husfasad på Sveaborg, Finland. Titta här: https://kalejdoskop.blogg.se/2018/november/fasad-sveaborg-2.html#comment

Svartvit dokumentation : De första bilderna 2019

Bilder: Hanna Kamera. Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm, 50 mm
 
Det är kul att kunna titta tillbaka ibland på vilka bilder som jag har tagit tidigare i år.
Här är till exempel tre bilder från 1 januari 2019. Ja och tänk att det är ju faktiskt snart ett halvår sedan jag tog dessa bilder då!
Jag redigerade bilderna i efterhand som svartvita. Den första bilden är kanske lite för mörk funderar jag över nu i efterhand.
Däremot så tycker jag nog mest om den sista bilden. Den bilden är tagen vid en sjö och jag upplever att bilden har en lite övergiven eller dyster känsla? Jag tycker att vassen fick en häftig effekt i bakgrunden dessutom.
Har du någon favorit utav bilderna? Skriv och berätta vad du tycker!

Spännande foto-snack!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 2000D Objektiv: 90 mm
 
Hej igen! Nu var det en månad sedan...
Det har hänt mycket i mitt liv. En hel del spännande fotorelaterade grejer. Jag kommer minsann ha saker att berätta om nu de närmsta veckorna så jag hoppas att ni ser lika mycket framemot det som jag gör.
Under påsken var jag nere i Skåne hos min farmor. Jag tänker att jag ska varva lite påskbilder med tidigare bilder från våren.
Men om ni nu inte orkar vänta så får ni spana in Instagram, @h_kameralinsen . Där kan ni tjuvkika på hur min påsk var, som förresten kan förklaras bäst i att jag låg på mage i gräset och dokumenterade naturen. Superhärligt och precis som naturfotografens liv ska se ut!

RSS 2.0