Produktfotografering eller?

Hej!
När jag fotograferade inför min fotouppgift ISO-tal och brus i kursen Fotografisk bild 1 (FOTFOT01) så tog jag också lite andra bilder som jag inte annars brukar fotografera och det var såklart spännande.
Jag tog bland annat några fotografier på tärningar som jag ställt på ett piano. Tärningarna speglade sig i pianolocket och det tyckte jag var intressant. Jag får lite känslan av produktfotografering, eller vad tycker ni?
Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 2000D Objektiv: 90 mm 

Avokadofotografering (Testbilder ISO-tal och brus - FOTFOT01)

BIlder: Hanna Kamera: Canon EOS 2000D Objektiv: 90 mm
 
Här kommer två till testbilder tagna i och med uppgiften ISO-tal och brus i kursen Fotografisk bild 1 (FOTFOT01). Avokadofotografering! Och jag gillar den svartvita avokadobilden lite mer på något sätt. Jag upplever att bilden passade i svartvit. 
Jag fotograferade bilderna inomhus. Det var dock svårt att fotografera inomhus tycker jag även om jag använde ett stativ. I och för sig använde jag inte blixten på kameran, i och med att jag inte brukar göra det i vanliga fall så är jag ovan vid att tänka att "Ja, juste blixten kan jag ju använda." – fast jag skall nog försöka igen. Hur tycker ni att bilder med blixt blir, bättre eller sämre? Det beror naturligtvis på hur man använder blixten, tänker jag.

Vecka 26: Min vecka i Skåne

I måndags publicerade jag en till bild från min midsommarhelg. Jag döpte fotografiet till "Three emty benches". Det man kanske kan utläsa från bilden är att Midsommarafton 2019 var solig. 
Bild 1: På måndagen åkte jag tåg ner till Skåne. Resan blev lite extra lång på grund utav tågstrul i slutet men i övrigt en skön resa. Jag satt för mig själv. Tyst avdelning i första klass. Innan tågets avgång från Stockholm Södra så tog jag ett fotografi genom fönstret. 
BIld 2: Kom till slut fram till min farmor, lite senare än beräknat men jag kom i alla fall fram. Det första jag la märke till i fotoväg var hur fönstret speglade sig i ett förstoringsglass – ganska intressant tycker jag. 
Nästan varje morgon har det blivit ett tidigt morgondopp nere i Kivik på den här platsen. Klockan har varit mellan 06:30 och 7:00. Vattnet har varit alldeles klart och stilla. Blåa färger i olika nyanser smälte ihop och i horisonten hade solen precis gått upp. Den upplevelsen är något jag kommer sakna till hösten, fast än är det ju inte höst.
Gräset är ju alldeles glittrigt av morgondagg så tidigt på morgnen. Det var en vacker, lycklig och rofylld upplevelse för både själ, kropp och knopp...
Det här är två fotografier från Juleboda. I Juleboda badade vi i havet på tisdagen efter en promenad vid Drakamöllan. Vi hade med oss lunchfika, smörgås, blåbärsdricka, kaffe och en sååå god jordgubbstårta. 
Det blev även den här sommaren en sväng till skogen vid Karakås för att se om Rhododendron fortfarande blommade och det gjorde den inte. 
Jag skulle kanske säga att jag har kommit in i en period när jag redigerar ganska mörka bilder, en hård redigering med hårda kontraster, till exempel bilden ovan. 
Jag valde mellan bilden ovan och en annan men det blev den här till slut. Jag funderade bland annat på om den här bilden var för mörk eller inte. Samtidigt som skillnaden mellan mörkt och ljust just är intressant i den här bilden. Sedan tyckte jag själv att huset i bakgrunden blev snyggare komponerat i det här fotografiet. 

RSS 2.0