Hoppade vi över våren?

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Det var vår och lite svalare i några dagar. Bara få dagar. Knopparna på träden slog plötsligt ut. Sedan blev det varmt. Sommarvarmt. Hoppade vi över våren, undrar jag. Och när regnade det egentligen senast? Det har jag glömt. Nyss fanns det vitsippor i ekbacken och nu är det grönska. Söndagseftermiddagen tillbringande jag i skuggan, på ett café vid stranden med en bok. Jag önskar att flera dagar såg ut så. 
 

Dandelion - Färgversioner

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Även om jag skriver att jag vill ta annorlunda maskrosbilder i år upptäcker jag ändå att bilderna påminner om förra årets. (och lite om året innan dess...) De senaste åren verkar jag ha fångats av att ta mig närmare. Och jag har inte alls många helhetsbilder på motivet - alltså borde jag kanske använda mig av den vetskapen. Men jag gillar ju att se blomman nära, på det där sättet som jag inte alls ser maskrosen på avstånd. Det är intressant! Äsch, jag ska ta en promenad och ta fler maskrosbilder med mina funderingar. Så återkommer jag kanske med fler maskrosbilder, på nya sätt... 

Dandelion B&W (ogräs eller inte?)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna 
 
Jag fortsätter att försöka bli mer medveten om annorlunda sätt att fotografera blommor. Maskrosbilder tas varje år. Hur kan jag förnya maskrosbilden? Jag funderar vidare den här veckan. Tycker inte ni också att ordet "Maskros" låter lite trisst? Ogräs i trädgården, typ. På engelska heter blomman "Dandelion", eller det latinska namnet som är "Taraxacum". Jag tycker att de här två namnen är mycket trevligare! Å andra sidan ser man kanske bara blomman som ett ogräs just i Norden? Jag är i alla fall glad att jag får möjlighet att uttrycka något annat än vad det tolkas som, "ogräset". Att bara fånga en fin blomma. 

Ett unikt litet vitsippsliv

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
En vitsippa bland många, många flera som fanns vid Tyresö Slott. I slottsparken fanns vitsippsbackar åt alla håll jag såg. Här och var en liten blåsippa, men dessa vitsippor tog över. Liksom knopparna på träden som slår ut. Fast jag låg ju där i gräset och i den stunden fångades en enda vitsippa. Ett unikt litet vitsippsliv. 
Tyresö Slott vänner, åk dit. Jag tänker i alla fall komma tillbaka för platsen är så väldigt fin!
https://www.nordiskamuseet.se/slott-gardar/tyreso-slott
 

Tyresö Slott och Sommarfeelings

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objekti: 90 mm
 
För väldigt länge sedan såg jag vinterbilder från Tyresö Slott. Nu har jag äntligen varit här och dessutom på årets härligaste vårdag. Så måste det bara vara, eller hur? Världen grönskar och blommorna blommar. Helt säkert en av de finaste slottsparkena som jag har promenerat i. Tänk att jag låg i gräset och fotograferade. Den här gången själv i samma höjd som motivet. Känslan av att ligga där i gräset med en bästa vän (kameran) är lycka - oslagbart. Ännu är det maj och "bara" vår. Ändå tar jag sommarfeelingen med mig hem!
 

Tusensköna på Djurgården

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Tusensköna på Djurgården. Samma blommor återkommer år efter år. Ibland känns det som att bilderna ser ut på samma sätt. Fastän varje blomma är ett unikt liv. En tusensköna ser jag ofta uppifrån. Men jag vill förnya, komma närmare eller längre bort, kanske hitta en alldeles ny vinkel. Vad tycker ni om den här bilden? Jag tycker faktiskt att den blev lite annorlunda här. Tusenskönan på Djurgården. 
Önskar er allesammans en fin fredag! Vi hörs snart med mer dokumentation utav våren. 
 

En gul och fin blomma

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag hade tänkt ta med kameran till Djurgården länge och det drog ju ut lite på tiden, men i går blev det i vilket fall som helst äntligen av. En gråmulen eftermiddag med mörka regnmoln som svepte in över huvudstaden. Några få regndroppar föll från himlen, men då var jag redan på väg tillbaka mot tunnelbanan. Hur som helst vill jag inte att lite sämre väder ska påverka mitt fotograferande. Snarare att jag vill kunna anpassa efter det. Och hur är det nu man brukar säga? Inget väder är dåligt fotoväder. Precis i början av min promenad tog jag några bilder, bland annat på en fin gul blomma. Ja jag fotograferar många blommor men vad de heter är jag inte lika bra på. Vet till exempel ni om det här är en gulsippa? Det var som mamma gissade. En ung liten pojke stannade en gång till och frågade mig varför jag fotograferade blåsippor. Ja för att jag tycker de är fina, svarade jag. Det tyckte han med. Men frågan om varför jag fotograferar en blomma måste jag fortfarande finna ett bättre svar på. Barn är så väldigt kloka! 
Jag tycker att bilden talar för en soligare dag än vad jag beskrev. Gult som solen. Den här färgen gör mig glad. 
 
 

Våren firades in

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 90 mm
 
Valborgseldar har varit ett sällsynt motiv här tidigare år. Inte för att jag aldrig har sett någon eld, för det har jag såklart gjort. Men detta år välkomnar jag maj och delar en eld med er. Det är i alla fall en bra start inför flera år. Speciellt eftersom att bilden talar för att det helt klart kan bli mycket bättre. 
Underbart att se valborgselden med en så fin utsikt i bakgrunden. Pappa och jag anlände när kören sjöng det sista från Uti vår hage... Sedan var det fackeltåget som fick brasan att brinna efter ett tag. Mysig stund där i kvällsblåsten och att känna våren. Samtidigt upplever man att nu, nu är det snart sommar. Fast innan dess vill jag stanna upp många gånger och få tiden att stå still. Och tillsammans med er dela ännu fler minnen, funderingar och frågor kring varje fotografi. Kära vår, jag tycker om dig mycket jag. 
 

RSS 2.0