Lavendel - Lavandula angustifolia

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Ni kanske förstår att jag intresserar mig för de latinska namnen i naturen just nu. Men namnen är väldigt fina och roliga att skriva ner och kunna komma ihåg. Lavendel hör till kransblommiga växter och heter på latin Lavandula angustifolia. 
Bilden kommer från Ellen Keys Strand, den har sneda vinklar och jag undrar om den är för rörig eller inte? Trots mina funderingar tycker jag om bilden så jag avslutar med en lavendelbild från sommarens Östergötlandstripp!

Fjärilar - Ellen Key Strand

Bilder Hanna Kamera Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
Nu vet ni vad så har jag tagit reda på fjärilnamn. Fjärilen på första bilden är en citrionfjäril och på latin Gonepteryx rhamni. På sista (och andra) bilden syns en Pärlemorfjäril med det latinska namnet Heliconiinae. Jag kunde först inte alls komma på vad fjärilen i mitten hette, innan jag alldeles nyss insåg att det såklart också är en pärlemorfjäril. Jag blev så förvirrad av hur vacker fjärilen såg ut med ihopfällda vingar att jag inte förrän nu insåg att det var samma fjärilsart. Jag får fortsätta plugga på mina fjärilskunskaper framöver. Nytta och lära ska det vara samtidigt som fotografen självklart har roligt också med fotograferingen. Önskar er en fortsatt fin kväll och helg så hörs vi! 
 

Trädgården - Ellen Key Strand

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
 

Dagar i Nässja, Östergötland

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Godmorgon! Jag var åter bortrest i början på veckan och den här gången blev det dagar i Nässja, som ligger i Östergötland. Jag hade mysiga dagar, åt frukost på altanen och läste en hel del. Badade, tänk er ett nattdopp i Vättern. Tidigare i sommar blev det havsbad i Skåne. Jag skulle väl säga att min badsommar inte kan bli så mycket bättre. Verkligen bättre än förra året. Men åter tillbaka till Vättern. Jag besökte Vadstena en av dagarna också, slottet och klosterkyrkan. Slottet var precis som ett mini-Kalmar slott, har ni sett det också?  I ärlighetens namn tog jag faktiskt inte jättemånga bilder med kameran så ni får spana in Instagram, @h_dokumenterar också. Jag hoppas i alla fall på fler Nässjadagar nästa år! 
Den här bilden är tagen från allén som leder upp till huset. Mysigt litet gömställe va? Nästan helt dolt där inne i grönskan.

Prästkragar, bin och en nyckelpiga

BIlder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 

3 juli - Naturfotografering innan Tågresan hem

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

En Svartvit version av Österlensommar

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Vad får ni upp för funderingar till de här svartvita bilderna? Själv tänker jag på eltrådar, elkablar. Ha, jag vet inte riktigt? Nej, det här liknar kanske någon sjöväxt... Jag tycker i vilket fall som helst att bilderna blev coola, båda två men knske den understa lite extra. Gillar ni bilderna?
 

Amiralfjäril - Vanessa atalanta

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
Det är faktiskt riktigt roligt att söka upp artnamnen på blommor, växter och djur. När jag börjar göra min lilla fotobok, då tänker jag försöka lära mig mer. Här är en Amiralfjäril med det latinska namnet Vanessa atalanta. På Wikipedia kan ni läsa mer om fjärilen: https://sv.wikipedia.org/wiki/Amiralfjäril
Jag tar mig själv ut på ett nytt sommaräventyr den här måndagen. Hoppas på att vara tillbaka till helgen med nya fotografier. Men fram tills dess har jag några Österlenbilder och funderingar kvar att visa er. Njut, så hörs vi!

En sommarros i olika ljus

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
Hej, här får ni en söndagsros från mig. Eller så är det helt enkelt en sommarros från Österlen. Ja, i olika ljus! Jag tror att jag tog den översta bilden på kvällen (kanske)? Vilken ljussättning tycker ni bäst om? Jag tror att jag fastnade mest för den understa. Både i ljus och komponerat. Men jag blir glad över lite funderingar från er också... Fortsätter förundras över att samma motiv kan bli så olika? Och faktiskt aldrig detsamma som någon annan gång. Fina Österlenrosen. 

Efter vattning - Prästkragar och vattendroppar

BIlder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 

Trädgårdsblommor - 3 juli 2018

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Grässtrå - Hallamölla Vattenfall

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Grässtrå vid Hallamölla Vattenfall. Ser ni att färgerna påminner om en regnbåge? Regnbågsfärger. Det är roligt att upptäcka och se sådant här genom kameran. Tänk att man som fotograf kan se något fint i ett grässtrå? Fantastiskt! Sedan tycker jag också att bilden förmedlar sommar, ett litet ögonblick fångat från sommaren 2018. Vi får njuta så länge det varar och när höstdagarna kommer, se tillbaka på sommaren. 
 

Liljesläktet - Lilium - Liljeväxter

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 100D Objektiv: 90 mm
 
 

Hallamölla Vattenfall

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Utflykt till Hallamölla Vattenfall! Spana in länkarna: 
Vacker natur. Tre trollsländor lekte vid vattnet. De var ljusblåa, skimrande och nästan lite genomskinliga. Kanske var de gröna eller turkosa? Det kändes som att vandra in i en sagomiljö. 
 

Kaprifol - Lonicera caprifolium

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
De latinska namnen på växter är så fina. Kaprifol - Lonicera caprifolium. Jag skulle någon gång vilja göra en fotobok där jag skriver ner de latinska namnen ordentligt. Tänk er? Sen är det så kul att kunna namnen, dessutom. Vet ni några fina latinska växtnamn?
Den här kaprifolbilden tog jag i Karakås. När jag var nere i Skåne på höstlovet förra året besökte jag den speciella skogen vid Karakås första gången. Farmor hon kramade om sitt träd igen. Kanske får jag göra det nästa gång jag med... 

En ros på Österlen !

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 
 

En solig vecka på Österlen!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
I farmors trädgård flög Kålfjärilarna omkring. På latin: Pieris brassicae.
Jag tog tåget till Skåne tisdagen den 26 juni. När jag kom åkte vi direkt ner till Gyllebosjön och badade. Veckan har varit solig och varm. Den här sommaren blir man glad om det ens kommer en enda regnskur. Jag badade flera dagar i rad i början, och i torsdags i havet! Sedan var jag nöjd, då hade jag fått veckans baddos. Men jag älskar det, precis så här ska sommaren vara tycker jag. Efter en vecka på Österlen kom jag tillbaka till ett lite kyligare Stockholm. Delar bilder och minns veckan som varit!
 
 

RSS 2.0