Blicken

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Allva
 
God kväll! Mina sista sommarlovsveckor har varit lugna och inte särskilt händelserika. Men jag tänker tillbaka på Skånetrippar och utflykten över till Danmark. Bilden är just en bild från Danmark och det är Alvas öga. Blicken... Fin bild i svartvit tycker jag. Vilken känsla får ni av fotografiet i svartvit och hur tror ni att ni hade tänkt om det varit färg? Vilken intressant reflektion även att fotografen syns i ögat. 
Själv är jag riktigt fototaggad inför hösten, men så kanske det blir när kameran inte fungerar. Ett tag trodde jag ärligt talat att jag skulle få vara utan fotograferingen hela hösten. Tack och lov, till slut gav det med sig och jag kunde ladda kamerabatteriet. I stunder som dessa inser jag hur mycket fotograferingen och det här uttrycket betyder för mig. Åh, nu vill jag njuta av många fina fotodagar framöver. Och vad passar då bättre än att fråga er: Har ni några speciella fotoplaner inför hösten? Eller hur skulle ni tollka hösten i en bildserie på fem bilder? Ja vad tänker ni egentligen på den här årstiden?
 
 

Blå bolltistel

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
 

Porträtt av en vän

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Alva
 
Fina Alva på bild från vår tripp till Kunstforeningen GL STRAND.
Porträttbilder tar jag förresen allt för sällan. Men från Danmark blev det lite bilder på Alva som jag blev nöjd över. Hemligheten bakom allt det där har jag lärt mig är att fånga de sponta ögonblicken, stunderna personen inte själv märker det eller det där skrattet man lyckas locka fram. De där kom jag nog ganska snabbt underfund med tackvare att min lillebror inte är jätteförtjust i att vara med på bild, ja för då får man helt enkelt smygfota lite. Alltså, det är sällan fotografierna som är förutbestämda att tas blir bäst. Vilka knep har egentligen ni vid porträttfotografering? 
Ni får spana in fler bilder på Instagram: @h_dokumenterar . Avslutningsvis så måste jag såklart säga att jag fick en jättebra dag med trevligt sällskap. Jag hade verkligen längtat efter den här turen till Danmark/Köpenhamn och sommaren 2018 blev den äntligen av. Nu ser jag framemot återbesök om något år, för visst är det så att världen alltid har mer att visa. 
 
 

Lustiga Salen

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild: Alva
 
Fler roliga fotografier från Kunstforeningen GL STRAND och rummet Salen. Lustiga Salen tänker jag när jag ser de speglarna. Dessa speglar gjorde vinklar intressanta och så fick man ju till exempel bamstestora fötter i en vinkel? Precis som Lustiga Huset, fast ja det här är Lustiga Salen. Ha, jag kan säga att Alva och jag roade oss därinne framför den märkliga spegeln ett par gånger. Och det resulterade i lite skojiga bilder och roliga sommarminnen. Tack! 
 

Neonkonst av Erik A. Frandsen

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm 
 
På muséet Kunstforeningen GL STRAND fanns ett rum som kallas för Salen. Där inne hittade jag coola neonklot. Lysrör eller vad det kan vara? Cool neonkonst av Erik A. Frandsen i alla fall. Håller ni inte med? Och färgerna, man blir ju glad av färger! Så här kommer en färgbomb inför kommande vecka. Önskar er alla en riktigt bra start på veckan. Själv ska jag börja den med att sätta mig ner och söka upp Erik A. Frandsen. 
 

Köpenhamn över en dag

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
En av dagarna åkte vi över till Köpenhamn på en dagsutflykt. Promenerade från Huvudbangården, längs med Ströget, ner till Nyhavn och sedan över till Christianshavn där det blev lunch. Jag åt en god sillamacka med havtorn och drack ett glas fläderblomsoda. Den här bilden är tagen precis utanför restaurangen där lunchen intogs. 
Sedan fortsatte vi dagen vid Kunstforeningen GL STRAND och såg fotoutställningen "Vogue Like a Painting" som ni kan läsa mer om på länken: http://www.glstrand.dk/udstillinger/aktuelle/vogue-like-a-painting.aspx
Har ni varit i Köpenhamn och har ni kanske några tips på platser som man bara måste besöka i Danmark? Skriv och berätta gärna i så fall! 

BNW - Clematis

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna 
 
God morgon! Gillar ni klematisbilderna i svartvit? Själv tycker jag mer om de svartvita versionerna. De gjorde bilden ganska spännande. Och mer stämningsfull skulle jag kanske säga? Den översta bilden fick en mjukare svartvit ton medan den understa är redigerad lite hårdare. Vilken redigering blev bäst? Redigeringen i den understa bilden känns dock inte som att den skulle passa i första bilden. Eller? Bilderna är tagna vid samma tillfälle en sen eftermiddag fast visst skulle man kunna tro att den understa är tagen tidigare på dagen. I slutänden vill jag komma fram till att bilderna fick helt olika känslor. Vad tänker ni på? 

Clematis - ranunkelväxter

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
På tisdagskvällen var jag hemma i Stockholm efter en vecka i Skåne. Åh vad jag längtar tillbaka till Skåne men nu lär det inte bli någon mer resa dit på ett tag. Det känns som en annan luft, en natur som jag älskar. Skåneskogar är annorlunda på ett sätt som jag inte riktigt kan förklara. Jag är liksom hemma i Skåne, ett hem som jag saknar i huvudstaden. Och jag tycker om Stockholm också fast som turiststad. Jag älskar att upptäcka vår huvudstad och platser häromkring som turist. Wow, vi får se i framtiden var mina ord tar mig. 
I dag och några dagar framåt delar jag ett gäng med nya Skånebilder och jag börjar med bilder på en klematis som hör till familjen ranunkelväxter. Hade nog redigeringen som jag gjort tidigare på några maskrosbilder i huvudet. Jag får testa mig fram lite mer i den stilen tänker jag. Här hittar ni i alla fall  bilderna: http://kalejdoskop.blogg.se/2018/june/overblommade-maskrosbollar.html#comment 

RSS 2.0