Valborg 2018 och sista april

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Det är en ny vecka och den inleds med valborg och sista april. Om jag skulle sammanfatta den här månaden så har det absolut bästa varit att komma igång med fotograferingen på nytt. Och jag hoppas att tiden framöver fortsätter på samma sätt. Egentligen är såklart det allra roligaste att se världen, tolka och slutligen visa och berätta för er. Men det där har jag ju talat om många gånger. Jag älskar den känslan och det uttrycket i alla fall. Ja ni förstår förmodligen att jag är väldigt glad över fotograferingen i dag. Lycklig skulle jag säga. 
Jag ser framemot en ny vårmånad, få inspireras ännu mer och dela med mig. Önskar er en toppenbra valborg så hörs vi under veckan! 
 

Lila regndroppar

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Lila regndroppar. Vackert. Funderar över om den suddiga stjälken i förgrunden stör bilden? Eller man fokuserar kanske på bladen. Vad tycker ni? Hur som helst så blev jag ganska nöjd med bild och redigering. Är inte lila en fin färg? Det är min farmors favoritfärg. Själv vet jag inte om jag har någon favorifärg. Men det roliga är såklart att tolka och se vad som kommer fram och visar sig utav det. 
 
 

Färglatt i regnet

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
Lördag. Jag sov dåligt. Konstigt nog var jag ändå inte supertrött. Dagen har bestått utav regnskurar och uppehåll växelvis. Innan middagen var jag äntligen ute en stund. Och regndropparna var såklart många... Jag behöver nog inte förklara det närmare eller? Bilden: Ja, visst är det fint med regndroppar på ett påskliljeblad. 

Det grönskar nu!

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
Ja det grönskar nu! Hej vår, jag gillar faktiskt dig. Ljus och färger. Till och med värme, liksom förhoppningar om en sommar också snart. Jag stannar upp en stund och letar efter färger i vardagen. Ta er den tiden ni med. För vi behöver alla bara stanna upp, och inte rusa omkring. Speciellt nu när våren spricker ut. Ta hand om varandra och så hörs vi snart!

Vättern, Brahehus - Påsk 2018

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Det är utsikten från Brahehus alldeles i början av april 2018. Stora rektangulära fält, lite snö ligger kvar. Hur intressant kan det egentligen vara, speciellt i svartvitt kanske, eller? Jag tänkte nog att det var spännande och föreställde mig redan där landskapet och fälten i svatvitt... 

Glittrig snö och gröna detaljer

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
Under påsken snöade det ju mycket i Skåne. Ärligt talat vet jag inte riktigt när eller hur många gånger som jag har upplevt riktig vinter nere i Skåne? Men nu fick jag det! Vaknade upp en morgon till sol och glittrig snö, samtidigt som man kände vårvärmen i solens strålar. Härligt!
Jag känner mig lite osäker... Berätta för mig vad ni tycker om första bilden? Jag tycker på något sätt att den blev lite intressant ändå? Oklar, men ändå möjligtvis spännande. Det är lite kul det där med bilder, när motivet känns en aning märkligt, du gillar bilden men vet ändå inte riktigt. Och att tolka och filosofera är ju lite extra roligt då, tycker jag. 

Fågelfotografering - påsken 2018 i Skåne

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
Det blev mycket fågelfotografering under lovet! Ha - inte för att jag är jättebra på det, fast det är kul och det ju är huvudsaken. Övning ger färdighet dessutom! Det var dock inte det lättaste när de små fåglarna tog sin flykt in i buskar och träd så fort man kom ut. Glöm alltså inte bort att ta med tålamodet ut... 
 
 
 

RSS 2.0