Höstlöv - Redigering Färg VS Svartvitt

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
De här bilderna kommer också från en kväll med fantastiskt kvällsljus!
Jag gick runt och längtade efter att redigera bilden ett tag - kände redan när jag såg ljuset, som liksom lyste genom lövet, att jag hade möjliget att göra något. Jag kunde ju i alla fall testa.
Så när jag väl redigerade bilden blev det en ljusare bild (med en ganska skarp färg kanske) och en svartvitt bild - med en svart omgivning, vilket jag tyckte gjorde det snyggare. Jag blev nöjd!!
Precis som efter ett av de bättre resultaten dessutom.
Hur tycker ni att resultatet blev?

Olika nyanser av färger...

BIld: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag tyckte det såg så fint ut med alla höstens nyanser framför mig... Så jag var tvungen att ta en testbild. Jag skulle vilja ha bilden som underlag och försöka måla något utefter den? Den tanken har jag faktiskt tänkt flera gånger tidigare med mina bilder. Och ja, under en längre period så kommer jag säkert ha det som projekt också -- någon gång!
Jag vet inte hur ni upplever det - men jag tycker att bilden känns som en tavla? Med en höstrymd som man bara vill sugas in i...
 
 
 
 
 

Höst med klarare färger!

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objekiv: 90 mm
 
21 oktober försökte jag fotografera makro. Jag tycker mönstret blir så annorlunda och intressant när man kommer nära! Det här mönstret var så litet, men att se det, dokumentera och få en stor helhetsbild av det... Wow! Om jag skulle beskriva formen - stjärna? Eller vad tycker ni?
Jag funderar på om omgivningen kanske upplevs som lite rörig? Även fast jag gillade bilder, och fokuset ändå känns som att det ligger rätt. Härligt med lite mer färg i bilder, framförallt lite ljusare - det var ju ett tag sedan. Fast jag tycker att det är en konst att hitta allt vackert så här års också!
 

Höstlov!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Bildredigering -- Fredagskvälls. Fredagsunnande. Fredagsmys.
Äntligen tog jag mig tid att redigera bilder igår och nu får jag dela med mig av det, vilket jag längtat efter! Den här bilden kommer från 19 oktober, en dag då jag lät mig ha vardagslyx, (kan ni tänka er - mitt i veckan!) och var ute i kvällsljuset. Ljuset som var skarpt och sådär magiskt som det kan vara på hösten...
Tror fortfarande på en vardag som funkar bättre när tiden läggs på inspirerande och kreativa aktiviteter mellan allt. Vilket för övrigt gör resten av "alla måsten" till något ännu bättre senare. Jag inser mer och mer hur jag älskar att skapa i varje moment jag sätter mig in i, bygga, utveckla och få fram resultat.
Varken det handlar om cello, jag som fotograf, som skribent eller i skolarbeten. SKAPA. För mig behöver inte "alla måsten" vara något tråkigt - som helhet gör inställningen oftast även ett skolarbete roligare!
Mitt höstlov då? Det blir kul med äventyr - nej inte till ett varmare land.
Jag ska tänka på dokumentation under hela tiden. Sedan handlar lovet framförallt om ett välbehövligt miljöombyte, hämta andan för att efteråt förhoppningsvis komma tillbaka till lösningar som går framåt och inte bakåt. #Livsprocess. 
Jag sitter annars här med en förkylning, kul att bli sjuk när det är lov! Typiskt en hemdragen från mellanstadiet i skolan - tack lillebror!
Men det är sådant man alltid lyckas pricka in, ni vet. Idag sov jag länge och så lär det fortsätta fram till äventyret börjar. Nej, nu ska jag inte ta er tid för mycket. Reflektera vidare över hösten istället.
Njut av bilderna, kom med funderingar, tips - och så ska jag försöka skriva ner så mycket fotograftänkande som möjligt till bilderna. Hur tänker jag? Hur tänker ni? Vi skapar något tillsammans och utvecklas på den här platsen!  
 

Höstdetaljer - Oktober 2017

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Ormbunksblad - Oktober 2017

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm

Vattendropparna - Höst 2017

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag kunde inte bestämma mig för om jag gillade färgbilden. Är det något som jag dessutom lärt mig, är det att en bild som jag tycker mindre om, kan någon annan älska. Jag tycker att just den här blev intressant med skärpa på bladet i förgrunden men ingen skärpa där bakom. Sedan tittar jag på helheten om igen och funderar på om det ändå inte funkar? Vad tycker ni? Jag la till en bild i svartvitt också, färglösa vattendroppar kommer alltid vara en höstfavorit. Vad tycker ni om bilderna?
De här bilderna tog jag precis i slutet av förra helgens fotoäventyr och vid det laget var jag kanske en aning trött på regn, kyla och blåst - så lite spontanbilder helt enkelt.
 

Höstfärger - Oktober 2017

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90
 
 
 
 
 
 
 

Ormbunkar i en höstigare känsla

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Det var en evighet sedan jag delade något sådant här och frågade er. Gillar ni bilderna bäst i färg eller svartvitt? Jag gillar faktiskt själv den första bilden i färg - även om den med är mörkare, i alla fall i jämförelse med färgbild nummer 2. Den lyser mer upp när man ser på den tycker jag. Och svartvitt, det är väl alltid kul att testa sig fram med det? För några veckor sedan la jag upp andra ormbunskbilder, men då var färgerna gröna och orangea, snarare väldigt ljusgula kanske. Så det var roligt att att lägga märke till samma ormbunksväxter, men i helt andra nyanser än då. Sedan vill jag också påpeka att det här var typiskt sådana bilder som inte alls blev som när jag först såg färgerna... Många gånger frustrerande, men det är också jättekul att försöka förmedla vad jag ser och få utveckla det!
 
 
 

Regniga hösthelger

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Oktober med höststormar. Regn, regn och regn, som aldrig verkar ta slut. Men helgens väder hindrade inte mig från att vara ute. Visst var det så att omgivningen verkade grå, men jag tyckte mig trots allt se hur mycket färger som helst! Skulle tro att det mörkare kanske märks mer i redigeringen? Även om jag ser tillbaka på fotostunderna i regnet som nästan lite mysiga, så hoppas jag på sol till nästa helg.
 

Vissna rosor...

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Höst eller vinter, regn eller snö? Is eller lera? Jag hade varit inne i en skog och återvände till den leriga stigen. Höstlöven, täckta med vattendroppar, tittade liksom lite oskyldigt upp på mig. Ni vet hur stunden man ramlar kan kännas, som att tiden går i slowmotion. Kamera (!!) och fotograf klarade sig. Sedan var jag tvungen att gå hem, vilket är en bit, som ja... ganska lertäckt. Kände mig som 4-åriga Hanna som älskade att sitta i geggan och leka på kolonin. Log lite fånigt hela vägen för att liksom dölja hela lerhistorian. Så idag får ni tycka och tänka extra mycket om bilderna!
Jag såg de vissna rosorna i vasen på köksbordet och hade väl någon bild redan innan jag började. I min föreställning fanns det kanske lite fler vattendroppar. Kom fram till hur fantastiskt det är att fotografera efter en idé som redan finns - igen, för jag har konstaterat samma sak tidigare. För det slutgiltliga blir alltid lika spännande, och oftast bättre också känns det som. Hm, jag kommer alltid tycka om hösten mer ändå. Det finns mycket att stanna upp vid den här tiden på året, ibland bara för att titta...
 
 

Jordärtskocka - Höst 2017

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Bin sista septemberdagen...

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Aster - Hösten 2017

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Jag testade mig fram lite i redigeringen med de här Aster-blommorna. Kom fram till att jag gillade det här resultatet då jag tyckte att såg lite spännande ut. Hur tycker ni att det blev? Ja, det här är väl en sådan blomma som jag fotograferar varje år. Jag hoppas att jag ändå utvecklar att förmedla dem på olika sätt kanske...
 

Höstkärleken - 1 oktober 2017

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

RSS 2.0