Hagaparken, 30 mars 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Det blev äntligen en tripp till Hagaparken igen! Jag älskar den här platsen på vintern och sommaren. Nu är det inte mycket färger. Såg blåsippor som jag försökte fotografera och den här fina speglingen som jag fastnade för. Jo, men Hagaparken är ju fint nu också när våren håller på att komma. Får ta en tripp hit igen när det är mer färger. Jag har fotograferat de senaste dagarna, dock har det inte blivit många bilder. Är nog inne i en lite "sämre" fas just nu när det inte är så mycket färger - det enda som fotoblicken söker efter är våren. Det får fler bilder på blåsippor innan lovet tar slut! Blir ni inspirerade det här vädret/den här årstiden mellan vinter och vår? Nej, jag ska ta tag i lite redigering - se vad det blir av det som jag kan dela med er. Vi hörs snart igen!

5 bilder - Temat en plats, intagningsprov

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Jag tänkte att jag skulle dela bilderna med er som jag hade på mitt intagningsprov på Kulturama. Det blev mer åt arkitektur. Allt på temat en plats. Vilken plats? Tele2 Arena såklart! Den sista bilden blev i färg. Jag gillade den bronsfärgade speglingen där. På den näst sista bilden syns både Tele2 Arena och konstvereket "The Mirror" av Jonas Dahlberg. (Bilderna är inte ihopklistrade i redigeringsprogram). Jag var här också någon vecka innan jag tog dessa bilder, då lite senare på eftermiddagen och fastnade genast för skuggorna under arenan, i gången som ni ser på andra bilden. Jag skulle vilja jobba så här fler gånger. Sätta samman 5 bilder på temat en plats - och att kunna ha en bra förklaring till varje bild. Idag tänker jag inte mycket när jag fotograferar, eller... Det är kanske mer som att jag ser saker och tänker att det kan bli en fin bild? Men en förklaring? Det skulle jag vilja utveckla i framtiden. Vad tycker ni?
 

Tranebregsbron - Vår 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Tidigare i mars var jag vid Tranebergsbron och fotograferade. En favoritplats för porträtt - men denna gången blev det mer arkitektur och helhet, vilket inte är min starkaste sida annars med kameran. Som vanligt fastnade jag för arkitektur i svartvitt. Hur tycker ni att det blev?
 
 

Årets första blåsippor - 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Idag sken solen. Jag fick påsklov och fotograferade årets första blåsippor. Imorgon kanske det blir regn. Då kanske det blir vattendroppsbilder. Jag vet inte - men jag gillar våren med vårvärme och solsken.
 
 

Snödroppar - mars 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Årets första krokus - 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Härliga vårfärger som fångade mitt kameraöga när jag var ute i förra veckan. Har jag skrivit och berättat att jag fick 20/20 på intagningsprovet på Kulturama (foto). Jag är så himla glad över det. Jag kanske aldrig haft jordens bästa betyg, men fotografin är något som betyder så mycket för mig och att jag då fick 20 poäng av 20 möjliga. Det kommer jag bära med mig när jag utvecklas i framtiden som fotograf. Ser framemot att se vad jag får på de andra. Jag vill inte förvänta mig att det ska gå lika bra - men visst skulle det vara kul! Taggad på att se resultatet i alla fall. Hoppas att ni får en fin start på veckan i alla fall!
 
 

Vintergäck - Mars 2016 (2)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Igår var jag ute och gick en promenad. Åt årets första glass i solen och letade efter vårtecken. Hittade vintergäck, snödroppar och såg äntligen krokus! Lyckan. Det är så kul att hitta vårtecken och fotografera mer blommor igen - det är ju verkligen det här jag brinner för inom fotograferingen.
 

Årets första vintergäck - 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Vet inte riktigt om bilderna blev lite för grön-gula, speciellt den sista. Men jag känner att jag vill dela årets första vintergäck, som jag hittade utan huset, med er. Hoppas ni gillar bilderna! Härligt att det börjar komma vårtecken nu - fler färger. Våren och sommaren är lätt favoritfotomånader för mig. Jag längtar efter att hitta årets första krokus, det måste vara den finaste vårblomman ju. Har ni sett vårtecken ännu?
 

Respons och gymnasium

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
Jag hade inte tänkt att skriva om det här egentligen, men känner att jag vill det ändå. Eller snarare kanske att jag inte vill ta ut något i förskott. På instagram @h_dokumenterar får jag massa persons och kommer med på dessa hubs/sidor @loves_sweden med tagen #loves_sweden . Jag kan skriva det här om och om igen och jag kanske gör det alltför sällan egentligen. Men den här responsen betyder så mycket för mig! Att DU gillar mina bilder, kommer med positiv eller negativ respons. Alltså jag är så himla glad. Jag kan vara ett team med kameran, cellon eller skrivandet. Jag säger jämt att "Det är cellon som gör det" "Det är kameran som gör det". För vad skulle Hanna vara utan dessa saker? Men egentligen - det är ju jag som söker med blicken efter vårtecken och det är jag som drar med stråken över strängarna, det är jag som spelar så att folk på instagram @celloallcellist utbrister "Awesome." Igår var jag på intervju på kulturama - första intervjun. Om jag var nervös? Haha, JA. Jag har aldrig gillat att uttrycka mig i tal - eller ens varit bra på det, så det här med intervjuer är ju inte min grej. Jag hoppas innerligt att jag kan tala genom mina bilder. För det är ju det jag vill säga. Jag kanske suger på att uttrycka mig i tal - men får jag uttrycka mig genom bilder, cellon eller skrivandet då flyter det som ett rinnande vatten. Men det känns bra efter igår. Jag är taggad på återstående intervjuer. Och jag kan liksom inte hjälpa att jag sträcker på mig lite extra när jag ser mina egna bilder. Jag är nöjd, jävligt nöjd och det är betyder allt för mig. Ni som söker gymnasium nu, vad söker ni för gymnasium, vilken linje?
 
 

Snödroppar - februari 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 90 mm
 
Lyckan när man sitter på huk och fotograferar snödroppar. Solen skiner och folk går förbi. Det är helg och inget jobb (för de flesta) så alla passar på att ta en promenad i vårsolen. Alla är glada. Ja, då är det nog vår. I just den stunden trivdes jag så bra. På ett sätt var det bara jag och kameran i just den stunden och omvärlden försvann. Åh, ge mig mer vår.
 

RSS 2.0