Vårkänslor sista januari - 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
De senaste dagarna har det varit svalare. Regnet har fallit och solen, den har inte tittat fram speciellt mycket. Idag tog jag en promenad när det inte regnade. Jag hittade dessa "bollar". Jag vet inte riktigt vad det är egentligen? Men jag minns att jag såg sådana här förra året runt den här tiden också och fotograferade. Ett spännande motiv tycker jag!
 
 
 
 

Droppar - Januari 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 

Teet kokade. Vattnet rann ner i glaset som stod i diskhon. Glaset blev fullt. Det liksom bubblade en massa när vattnet träffade det nu helt fyllda glaset. Vattnet rann över - som ett vattenfall. Hörde hur teet blev klart när jag stod där och försökte fånga det på bild. Tänkte att - "nu blir vattnet kallt, men skitsamma." Bytte från manuellt till Full Automatik för att få fram blixten. (Kom inte fram på manuellt) - och blixten lyfte ju bilderna en del. Men ja, jag är nöjd. Älskar att fastna i kamera så mycket!

 
 
 

Fågelfotografering - Vinter 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 300 mm
 
 
 

Molniga och gråa dagar - 24 januari 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
De senaste dagarna har varit molniga och gråa. Nu var det ett tag sedan som solen tittade fram. Flera gånger under de senaste dagarna har jag känt hur jag längtar mer och mer efter våren, sommaren och ljusare dagar. Vill upptäcka och se en ny värld med 300 mm - objektivet. Lära känna objektivet och världen mer. I veckan ska det bli plusgrader tror jag. Mysigt? Men jag önskar vi kunde skippa den här slaskiga delen av vintern. Här är dagens isbilder från en promenad i ett grått och tråkigt landskap. Nä, inte mycket fotoinspiration. Lite rörigt? Den sista bilden fick nästan en lite neonredigering tycker jag. Men på något sätt gillade det här ändå. Hoppas ni får en härlig vecka med mycket sol!
 

Kristaller - 21 januari 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Alltså jag är helt nykär i vintern och kristaller. Jag tog en promenad igår, bara för att komma ut och röra på mig lite liksom. Tidigare på morgonen hade jag sett bilder på kristaller, så lite för skojs skull satte jag mig på huk och testade ta någon bild - sedan var jag ju helt fast i det ett tag. Här är två favoriter! Nu är jag så sugen på att testa det här fler gånger och utveckla det. Kul när man lär känna världen lite bättre och ser den på ett nytt sätt!
 

Vinter, landskap - 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
 
 
 
 

Söndag på isen - 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Folk var långt ute på den snötäckta isen och gick. Himlen var helt blå. Landskapet blev så vackert! Min första tanke när hösten och vintern kommer är att - åh, men vid badstranden är det nog inte lika mycket folk som under somrarna. Jag insåg dock i helgen att det inte riktigt är sant - alla är ju ute på isen och går istället. Vågade mig själv inte ut på isen när jag var själv så jag får väl dra mig någon familjemedlem ner till vattnet och isen. Alltså jag älskar verkligen vintern!
 
 

Is - 16 januari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
Idag kom jag äntligen ut igen för att lufta kameran, efter en hel vecka (skolvecka) . Äntligen som sagt! Försökte mig på att fotografera is vid vattnet - ni vet att det blir is om det varit kallt och sedan växlar till varmt-kallt snabbt. Förstår ni hur jag menar? Det var skönt med en promenad men usch så det är kallt. Man kan ju verkligen inte stå stilla länge och fotografera, även om man velat. Världen är så fin nu i alla fall, med all snö på träden. När jag över en öppen äng/plats idag så var det som att diamanter glimmade och glittrade i snön. Vackert!
 
 
 

Inte något vettigt alls - 13 januari 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
Hej på er! Jag har haft två dagar då jag verkligen inte gjort någonting, bara suttit och kollat på youtube hela eftermiddagen och kvällen. Så himla segt, så idag har jag tagit tag i bloggarna och imorgon ska jag försöka ta tag i lite mer. Något av det värsta som finns måste vara dessa dagar. Förresten, tänk att veckan snart är slut. Jag är halvpepp på helg då jag ändå trivs hyfsat bra med att vara i skolan. Men helg innebär fotografering igen!
 

Spindelnät, vinter 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100d Objektiv: 90 mm
 
Spindelnät kan ju vara så fint med dagg på. Men spindelnät på vintern - ett spindel fullt av snö, som kristaller. Det fick jag uppleva en vintrig dag i december. Vackert. Åh, älskade vinter.
 

Såpbubblor i minusgrader - December 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Hej på er! Tänkte egentligen kika in här igår, men så blev det ju inte. Nu har skolan kommit igång och *host, det är inte någon bra kombo med mycket fotografering. Idag var jag ute och tog en promenad vid Drottningholm - fick inte med mig några bilder dock. Jag ska nog försöka komma ut imorgon igen och fotografera. Det här vinterlandskapet är så härligt att gå runt med en kamera i och fotografera. Sen kan inspirationen vara olika från dag till dag såklart. Jo, förresten. Hur kallt måste det egentigen vara för att såpbubblorna ska bli till is? Någon av er som har testat. Det här något som jag försöker testa på lite just nu - men att såpbubblorna ska bli is? Jag vet inte riktigt. Ja, jag fick en idé som jag försökte jobba med lite under jullovet. Här är resultatet: https://www.youtube.com/watch?v=eqgObBGuOXA
 

I kyla och sen januarisol

Andades januariluft, frös lite och njöt av solen som höll på att gå ner. Funderade över hur vackert det var i buskarna när solen lyste upp och varje gren liksom glittrade. Vackert. Mäktigt. Vi filmade in lite småklipp när Ebba blåste såpbubblor. Såpbubblorna försvann i den glittriga världen. - Åh, det här är nästan som Narnia, sa jag.
 
 

Frost i December 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70, 300 mm, 90 mm
 
 
 
 
 
 
 

Nyårsbilder 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
Testade att fotografera med 70-300 mm objektivet på nyårsafton. Här delar jag de bilder jag blev nöjdast med. Kanske bör nämnas att jag fotograferade utan stativ och med det sagt så måste jag säga att jag blev väldigt nöjd ändå. Lätt att jag är nöjdare med årets nyårsbilder! Nästa år får jag satsa på stativ också - ännu bättre resultat. Nu fotograferade jag med 70-300 mm och då kanske jag inte fick så mycket av helheten utan mer enbilder på varje raket. Jag vet inte riktigt om 18-55 mm är bättre om man vill ha mer utav helheten? Gott nytt år igen!
 
 

RSS 2.0