Kvällspromenader i Stockholm börjar ju bli min grej...

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 
 

En solnedgång vid Rålambshovsparken (Del 1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Under december har jag förälskat mig i att fotografera solnedgångar igen. Det är fint att bevara kvällspromenaderna i solnedgången i bilder, inte bara i minnet. Även om minnet för det mesta är det bästa.
 

Ett vinterporträtt på Ebba

Foto: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ebba
 
 

Genom ett Stockholm som lyste i mörkret

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 

Dem bättre vinterdagarna - December 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 
 

Julafton och vårkänslor?

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 90 mm
 
Det har varit julafton och dagarna efter julafton. Det blev en lugn julafton hemma, åt gott och hade det mysigt. På söndagen låg jag i soffan och tittade på film en hel del och idag har jag varit ute på en lite längre promenad, det vill säga ungefär längre än runt i området. Med andra ord, lite miljöomväxling. Jag hoppas på några fotograferingar i stan under denna nya vecka och även sista vecka på året? Jag ska njuta av denna vecka. För är det något jag lärt mig under året/hösten så är det att ta tillvara på små stunder, njuta av stunder och göra det mesta till det bästa. Det kan vara otroligt nyttigt och stärkande att längta och tänka framåt, men absolut inte för mycket. Det där med nuet är faktiskt väldigt viktigt! Hur mår ni då? Hade ni en bra julafton? Tja, även utan den saknade snön. Ytterligare en grön jul i Stockholm! Imorgon blir det en långpromenad med Ebba så vi får hoppas att vädret är superhärligt och att jag blir lite fotoinspirerad. Är helt inne i ett fotomodd och fotograferar lite varje dag, mer eller mindre och den känslan och utvecklingen det ger i längden är så härlig. Ni får ha det superbra så hörs vi mer under veckan!

En frostig morgon några dagar innan julafton

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Julafton 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Idag vill jag önska er alla en god jul! Kom ihåg att tillsammans så blir vi starkare och tillsammans blir vi bättre och bäst. Julafton, gemenskapen och den mysiga stämningen. Bevara dagen i minnet, för det är en sådan dag tycker jag. Känn er inte ensamma för ni alla har någon vid er sida. Var starka! God jul och ett tidigt gott nytt år! Bilden (den översta) tog jag tidigare i december - sedan försökte redigera den lite och resultatet blev en närbild på en utav vattendropparna, på en liten stjärna fastfrusen där, eller snöflinga, isflinga. Ni får tolka det hur ni vill!
 
 

Vinterlandskap... December 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
Tidigare i december låg det faktiskt snö kvar. Nu har det mest varit kallt, isigt och halt. Fast ändå några fina dagar med sol och jag måste säga att det är mysiga vinterdagar det med. Det verkar ju som att vi får en grön julafton även i år. Men ärligt talat förvånar det mig inte mycket... Precis som vanligt är det ju med andra ord! Vad gör ni idag, denna dagen före julafton? Jag ska på bio, se Star Wars-filmen och äta gott innan på Restaurang. Faktiskt nästan ungefär som förra året - fira lillebror som blir 11 år. Stort, grattis!

Två bilder från en helg med snöfall...

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Hesselby slott, Testar objektiv (35-105 mm)... (Del 5)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 35-105 mm
 
Under vintermånaderna är det här också ett av mina favoritmotiv, när det bildas mönster i isen. Det kan se så olika ut, vilket är intressant och spännande från bild till bild. Kanske är det som med löven om hösten, där har vi också mönster, fast också alla vackra färger som fångar mig. Det här var sista testbilden med 35-105! Vad tyckte ni om bilderna? Hade ni någon favorit? Har någon av er ett 35-105 mm objektiv och vad tycker ni om det då?
 
 

Hesselby slott, Testar objektiv (35-105 mm)... (Del 4)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 35-105 mm
 
 

Hesselby slott, Testar objektiv (35-105 mm)... (Del 3)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 35-105 mm
 
Älskar speglingen i vattnet. Sådana här bilder har jag lätt för att fastna för och det både spännande och intressant att ta dem också. Under jullovet ska jag dra med mig Ebba ut på samma promenad, fast med några andra objektiv. En riktig långpromenad, fast å vad det skulle varit mysigt. Speciellt om snön låg kvar! Vad tycker ni om bilden?
 

Hesselby slott, Testar objektiv (35-105 mm)... (Del 2)

Bilder: Hanna Kamera; Canon EOS 1100D Objektiv: 35-105 mm
 

Hesselby slott, Testar objektiv (35-105 mm)... (Del 1)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 35-105 mm
 
Pappa har haft ett objektiv hemma ett tag från jobbet, ett 35-105 mm. Så i förra veckan när jag och mamma tog en långpromenad till Hesselby Slott tog jag med mig 35-105 mm objektivet för att testa. Resultat? Jag gillar kompositionen tror jag som jag fick till med objektivet, och jag gillade hur man såg världen genom objektivet. Jag har faktiskt länge velat ha ett 35-105 mm och nu insåg jag ännu mer hur gärna jag vill ha ett. Vi får väl se i framtiden... Kvalitén på bilderna blev halvkassa, så jag skulle inte köpa just det jag testade. Vad tycker ni om bilden?

En adventslunch och jullovsplaner!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv:
 
Tänk att det är fjärde advent, redan? Har ni haft en bra sådan? Själv har jag tagit en adventslunch med Ebba. Först gick vi runt och letade efter något fika/lunch ställe, innan vi bestämde oss för att äta lunch på pizzerian, La Favorita, där vi varit flera gånger innan. Mycket faktiskt just vid jultider! Det blev varsin kebabtallrik och fanta. Efteråt tog jag med mig Ebba på en kortare promenad, fast en härlig sådan ändå - tja, som den fotograf jag är. Nu har jag suttit och fixat med bilderna på E en stund och ser framemot ännu en lång promenad på jullovet. Kanske även ett Harry Potter-filmmaraton? I slutet av nästa vecka är det ju julafton och jag längtar mycket - julafton som alltid är så mysig och en dag att bevara i minnet, ofta. Dem tre första dagarna den här veckan tänkte jag kolla runt lite på fotoställen, för det lär bli många fotopromenader under lovet. Dock utan kameran dessa dagar, känslan av att bara gå runt och se världen på ett annat sätt, utan kameran är fin den med.
 

Alla löv som täcktes av snö...

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Hösttecken i december?

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 
 
 

Vinterljus, solljus i december 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 90 mm På bild: Mamma
 
I ett vackert solljus och vinterljus var jag och mamma ute på en promenad. Vi gick ut på en brygga som vi nästan jämt går ut på när vi går denna promenad. Och jag tog en bild på mamma i solljuset. Ett fint vinterminne...
 

December startade...

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
Plötsligt kom december. Än en gång är det vinter. För några dagar sedan så började det snöa än en gång. Mysigt ändå att snön kommer och går, men min förhoppnings är ändå att den ska ligga här på julafton. Vi får väl se. Fast frosten är ju supermysig också tycker jag!

En färgklick mitt i allt det färglösa...

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
Ja, det var många gråa dagar i november. Men såhär på Lucia tycker jag att vi sätter lite färg på november också. För mig är november grå. Men det fina av månaden kan också tas fram. Som dessa röda bär som jag lade märke till när jag var ute en dag i slutet av november, en färgklick mitt i allt färglöst.
 

I slutet av Gråa November

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
 

Färg eller inte? Novemberredigering 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 
 

En novembersolnedgång...

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Åh hej! Det var ett tag sedan nu. Jag har inte fotograferat så jättemycket, förrän denna vecka då. Det slutade alltså med ett litet uppehåll på några dagar. Egentligen är det ju också så jag vill ha den här sidan också, att skriva och göra nya inlägg när jag har bilder. Vilket jag nu har en del - hoppas att ni fortsätter hänga med!
 

RSS 2.0