Knoppar i Kungsträdgården - april 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Bara dessa knoppar kan vara så fina också - bilden är tagen för någon vecka sedan. Nu blommar Kungsträdgården för fullt och snart blommar det väl helt över för i år. Idag så är det valborg! Solen skiner och det är alldeles så där perfekt valborgsväder tycker jag. Det är ju sådana här dagar man bara ska vara ute, men jag själv har suttit inne hela dagen. Får väl bli en tripp ut i det soliga vädret nu innan kvällen. Ikväll tänder man brasor och jag får se om jag fotar någon majbrasa i år. Man behöver ju inte göra det varje år kanske. Jo, jag ska ta tag i att fixa med lite bilder denna dag också. Brukar ni fira valborg mycket? Ha nu en fortsatt fin dag i vilket fall som helst och även helg så hörs vi i maj igen med nya bilder!
 
 

Vår i svartvitt och snart maj

Bild: Hanna kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Delar lite vår i svartvitt denna torsdag. Tänker på att det snart är maj. Maj? Det är ju sista vårmånaden innan sommaren kommer. Sommaren då alla blommor blommar, den tiden älskar jag och min kamera. I måndags var jag väldigt nöjd efter cellon. Jag har börjat att läsa på en ny bok nu den här veckan också, Änglafall av Susan ee. En jättefin bok faktiskt! Jag känner att jag har fastnar för berättandet i den här boken. Vackert är det. Jag ska spela igenom lite orkesterlåtar och för ikväll är det rep. Nästa vecka är det ingen orkester, så det blir att spela järnet den här veckan, hehe. Hoppas vi hörs under helgen igen!
 

Blåsippor - Våren 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon Eos 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Vitsippor - Våren 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Det råkade visst bli någon dags uppehåll, bättre vecka nästa vecka. Har repat lite mer cello än vanligt i veckan och varit iväg på nya spännande äventyr. Igår var jag på instameet, coolt. Fick en fototur på ett tomt operan. Spännande! På kvällen blev det 3 avsnitt av Outlander - jag är kär i den serien (finns på Netflix). Idag har det haglat och regnat men just nu är solen framme. Det blev en seg inne dag, men det känns ändå okej. Nästa vecka står det Nationella på shemat måndag och onsdag. Kanske lite mer foto än den här veckan också, det skulle varit uppskattat.
 
 

Tusensköna - 11 april 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Kungsträdgården - 12 april 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
I veckan var jag faktiskt till Kungsträdgården och fotograferade. Äntligen är det blommor på träden - visserligen inte så mycket när jag var där, men ändå, det är inte kala träd längre. Vackert! Förra året vid den här tiden har jag för mig att det var mer utslaget? Jag blev sugen på att testa fotografera med 300 mm också i Kungsträdgården. Då kommer jag ju närmare blommorna, speciellt för mig som är så kort! Det skulle jag kanske ta och göra i år. Man får ju passa på så länge det här varar. Någon av er som tagit sig till Kungsträdgården ännu? Ser framemot att dela fler bilder med er!
 

Vintergäck - Slutet av april 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 
 
 

Svartvitt, scilla?

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm  Redigering: Hanna
 
Nu får ni hjälpa mig! Jag delade dessa bilder i färg också, men jag har ett problem. Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar de svartvita mer? Är de bättre? Jag gillar de svartvita också på ett sätt, medan de i färg faktiskt var fina. Hm... Tåls att funderas över. Kul att fundera över bilder på det här sättet!
 

Scilla, blomma - 11 april 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Hm. Jag gillade dessa bilder, speciellt den första tror jag. Möjligtvis blev det lite för mycket färg? Men jag gillar det annars! Det blev snyggt med den svarta bakgrunden tycker jag. Dessa två bilder tog jag i måndags. Igår var jag också ute och fotograferade. Min plan är att fotografera nu torsdag-fredag också. Känner att jag får mer energi till att klara av veckorna när jag fotograferar. Jag är helt kär i den här makrovärlden som jag ser mer och mer nu. Underbart! Ser framemot att fånga årets första bi och årets första fjäril på bild. Det är lycka för mig som fotograf. Har inte gått igenom bilderna jag tagit de senaste dagarna så det ska jag ta tag i vid tillfälle. Ikväll ska jag dock iväg på orkester så det blir i alla fall inte av då. Har ni haft en bra vecka hittills?
 
 

Vita krokus - 1 april 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

3 från båttur - 3 april 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv:18-55 mm
 
Här kommer tre till från båtturen förra helgen som jag nämnde tidigare i veckan. Gillar speglingarna i dessa bilder och en ny Stockholmvy för mig. Kul! Idag var jag ute och fångade årets första vitsippa få bild = glad fotograf och så blev det ju även en del nya blåsippor. Jo förresten jag måste berätta innan jag avslutar också att jag fick ett A och två B på mina tre intagningsprov som jag haft. Jag brukar inte få så höga betyg annars - så fotografen är nöjd. Om inte annat är det en stor bekräftelse för mig att jag KAN fotografera och det betyder jättemycket för mig.
 
 
 
 
 

Fler blåsippor - Vår 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag måste berätta om när jag låg i gräset och fotograferade dessa blåsippor. Det var en kille, han kanske var i 5-6 årsåldern, som cyklade omkring. Plötsligt stannar han framför mig och kommer fram. "Varför fotograferar du blommorna?" frågar han. I bakgrunden ropar hans kompis på honom. Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara. Varför fotograferar jag blåsipporna egentligen? "För att jag tycker att de är fina", svarade jag. Ja, det tycker jag, alltså att blåsipporna är fina - men återigen varför? I bakgrunden fortsatte i alla fall killens kompis att ropa. "Kommer du?", och då svarar han "Jag ska bara kolla på de vackra blommorna". Jag smälter lite, så söt! Alltså jag vill verkligen utveckla att ha en förklaring till varför jag fotograferar någonting. Det är som på alla intagningsprov jag har just nu då alla frågar. Varför tog du den här bilden? Vad tänkte du? Ehm...
 
 

Båttur - 3 april 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
I helgen såg jag Stockholm från en ny nivå, vattennivån/vyn. Vackert och nytt! Gillar ju att upptäcka nya saker med kameran också, så det var riktigt spännande. Bjuder på en första bild från båtturen. Kunde inte bestämma mig för om jag gillade bilden eller inte? Men jag fastnade lite för rörligheten i vattnet. Det ser ut som när en båt precis startat, förstår ni hur jag menar? Vet inte hur jag ska beskriva det. Men jo, jag tror att jag gillade det här. Fler bilder kommer upp senare i veckan!
 

Påsklovet över och vardag återigen

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Söndag och påsklovet är över. Nästa långa lov är väl sommarlovet? Borde egentligen inte tänka framåt, det är liksom nu sista rycket i 9:an börjar. Ughhh - men bara att hålla ut. och göra det bästa Men man måste ha något att längta till för att orka med. Såklart så ska man leva i nuet också, men själv kan jag nog vara rätt så dålig på det ibland. Under lovet har jag fotograferat mer än vad jag gjort under de senaste veckorna. Jag hoppas det håller i sig, mår så bra när jag får gå runt med kameran om halsen i stort sett varje dag. Ska försöka komma igång med att fotografera på fredagseftermiddagarna och såklart under helgerna. Vi får se hur mycket uppdatering det blir här under veckorna. Skulle ju vara kul med varannan dag som just nu i alla fall! Vad har ni gjort under påsken? Har ni saker som ni går och längtar efter för att orka med?
 
 

Krokus - Slutet på mars 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag fotograferar krokus och blåsippor, ja vårblommor i mänger, mest hela tiden. Idag såg jag årets första humla (som dock inte hamnade på bild). Solen värmer, men kylan gör sig påmind i blåsten. Nu längtar jag efter vitsippor.
 
 

RSS 2.0