Månen - 27 september 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Den nedersta bilden är redigerad! I söndags var det månförmörkelse. Jag ska faktiskt erkänna att jag inte gick upp och såg det. Såg någon av er månförmörkelsen, eller den blodröda månen? Men på kvällen innan försökte jag att fotografera månen. Mina första månbilder! Jag måste fråga er, vad tycker ni om bilderna?
 
 
 
 

Löv - Höst 2015 (27 september)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Igår blev det en hel eftermiddag i skogen. Jag fotograferade lite flugsvamp - de kan ju bli så fina på bild. Vi hade med oss picknick och stat och fikade i skogen. Hade det rätt så galet bra just i den stunden. Idag tog jag en tripp ut med kameran också. Fångade ett löv bild och lite bin. När blir det egentligen för kallt för bina? Löv, mönster och dess färger är något som intresserar mig just nu. Vill jobba mer med det under hösten. Jag tycker annars att makro är rätt så svårt på hösten och speciellt under vinetern och de här gråa trista månaderna i början av året. När jag tänker makro så tänker jag framförallt blommor och ja, hela sommaren. Det är så mycket färger under sommarmånaderna också - vilket jag har svårt att se annars. Det här är någonting som jag vill förbättra. Att kunna ta makro så att jag verkligen blir så nöjd som på sommaren även under andra årstider. Förstår ni hur jag menar? Känner någon av er igen sig?
 
 

Löv och vattendroppar - Höst 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Nu har jag inte varit ute och fotograferat på en vecka, typ. Känns tråkigt - men vardag med skola och sena dagar har kommit ifatt. I helgen ska jag försöka fotografera så att jag har bilder till en tid framöver. Ni har kanske märkt förresten att jag skriver varannan dag? Det har blivit så när jag inte fotograferar lika mycket. Jag ska mysa ner mig i soffan och se på idol efter middagen. Riktigt fredagsmys! Och imorgon ut och fotografera massa macro redan på förmiddagen, förhoppningsvis. Kanske ut i skogen imorgon. Jag får se hur det blir med det. Ha en toppen fredagskväll!

Orkesterrep, onsdag och snart fredag igen

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag har varit iväg på orkesterep. Ska försöka köra igenom orkester, celloläxa och STORK-grejer imorgon eftermiddag - Gnugga och gnugga så blir allt bättre till slut. Tänk att hela onsdagen har gått, redan? Vart tar veckan vägen. Skönt att det snart är fredag igen i alla fall. I helgen ska jag ut och fotografera äntligen. Det blir inte alls mycket under veckorna. Nej, nu ska dricka upp mitt te och lägga mig i sängen med en bok. Läser ni något just nu. Vad läser ni?
 
 
 
 

Ringblomma - 20 september 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag tycker att veckan går rätt så fort, vilket är skönt. Imorgon är det redan onsdag! Jag ska iväg och ha orkester då så eftermiddagen där kommer väl bestå av övning. Ikväll ska jag redan nu försöka sätta mig ner och öva lite till. Bilderna blev väldigt lik - men jag hoppas att ni gillar det ändå. Bilderna kommer från helgens fotopromenad.
 
 

20 september 2015

Bild: Hanna Kamera. Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
På förmiddagen åkte jag in en tripp till Stadshuset och gick en sväng för att fotografera. Blev inte så jättemycket där - så dit ska jag åka tillbaka vid tillfälle. Promenerade ner till kolonin efter lunchen och tog lite bilder. Det blåste en del och jag hade inte så jättemycket tålamod med det idag, men någon bild blev det i alla fall. Hur gör ni när det blåser mycket? (utan stativ) Jag ska redigera igenom lite bilder och fixa med en del saker. Där ingår rensa igenom kameran, har tänkt att jag ska ta tag i det ett tag men det har inte blivit av. Så jag får se hur mycket jag hinner med att göra under kvällen.
 
 

Fredag med färger och helgplaner

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Hej! Igår kom jag ut på en promenad - så jag tänkte försöka komma igenom lite bilder någon gång under kvällen. Måste gå igenom datorn på bilder bland mobilbilderna lite mer, så där är lite jobb. Tänkte försöka skriva lite på berättelser under helgen också. Imorgon ska jag träffa en tjej som jag fått kontakt med på instagram så det ska bli riktigt kul. På söndag ska jag försöka komma ut på lite fotoäventyr igen mot stadshuset och lite däromkring. Nu ska jag prioritera lite utav bildredigering.  
 

Orkesterrep, höstefärger och Klassisk Morgon

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
Visst känns bilderna höstiga? - troligtvis på grund av färgen. Vad tycker ni? Mina eftermiddagsplaner är att komma ut på en lite fotopromenad för att få lite frisk luft och ny energi innan orkestern ikväll. Så ja, sen väntas orkesterrep under kvällen. Hösten smyger sig verkligen på mer och mer nu. Bara att sätta på höstsinnet också - så kan det nog blir riktigt fina bilder i höst. Det är så härligt nu på morgonen när gräset är vått och löven ligger där i alla färger. I helgen måste jag verkligen komma ut tidigt på morgonen och fånga det på bild. Jag ska skicka med en länk till dagens program av Klassisk Morgon då jag var med. Om ni vill får ni klicka er in på länken och lyssna - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4425&artikel=6256532
 

Cellolektion igen och något spännande på G

Bild: Hanna Kamera. Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Slutade efter lunch idag. Satt hemma och övade senare under eftermiddagen innan cellolektion. Förra veckan missade jag både cellolektion och orkester - så den här veckan är jag ofc extra taggad. Så övar cello är något jag försöker göra en del under veckan. "Övning ger färdighet". På onsdag händer något spännande - men jag skriver mer om det då! Och så ska jag försöka komma ut och fotografera en del under veckan. Det brukar vara lite dåligt med det nu under skolveckorna. Så, vi får se hur det går! Händer hos er den här veckan?
 
 

Nyckelpiga - 12 september 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Hej! Nu har jag inte uppdaterat här på två dagar. Vart tog jag vägen? - det blev råkade helt enkelt bli så. Vad har jag hunnit göra då? Jag såg filmen "Insurgent" fortsättningen på "Divergent". Jag älskar verkligen böckerna och första filmen är väl rätt så bra den med. Men jag tycker verkligen de är dåliga på följa böckerna. Hoppas på att "Allegiant "blir bättre. Men det var kul att se "Insurgent" i alla fall. Och så "Harry Potter och Dödsrelikerna del 1" - alltså man kan aldrig tröttna på Harry Potter. Jag har reserverat "Harry Potter och Dödsrelikerna del 2" också, så jag hoppas den kommer snart. Så igår kom jag äntligen iväg på en fotopromenad. Är sugen på att fotografera löv och hösten - men det blev det inte mycket av igår. Stötte på en nyckelpiga som jag fotograferade lite. Tänkte få till bilderna från igår under dagen - så det blir dagen prioritering.
 

Trollslända i svartvitt - Augusti 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 

Insektsex? - På Grymön

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Solen skiner - så lite peppad blir man ju av det. Och ikväll ska jag komma iväg på orkester då jag inte var iväg på cellolektion i måndags. Så tuta och köra gör vi. Vad hittar ni på den här onsdagen?
 

Grymön - En helg för inte så länge sedan

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Hej! Jag har inte kommit ut och fotat på ett tag. Tänkte försöka fotografera hösten på fredag och kanske ta mig inåt stan antingen till helgen eller till nästa fredag. Jag ska försöka starta upp med att ha någon fotogrej på något ställe varje fredag. Lite små äventyr. Jag gjorde det under en period men har kommit av mig nu - så från och med fredag kör vi fotofredagar igen. Bilderna ska jag också nämna, de kommer från Grymön i slutet va augusti. Åh, den helgen var bäst på länge.
 

Regndroppar (Augusti 2015)

Bild. Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 

Trollslända - 23 Augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 

4 september 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 
 

3:e i september och sommarbild

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag har fortfarande fullt av sommarbilder från augusti som jag inte delat ännu. Så här delar jag en sommarbild med er idag. Övar cello och är happy över att det är fredag imorgon. Lyssnar på Vivaldi då det är veckans celloläxa - här kan ni lyssna till det: https://www.youtube.com/watch?v=ipNlYLGreQA Och så önskar jag er en fortsatt toppen torsdag.
 

2 september 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 90 mm
Redan första september. Det innebär första orkesterrepet för terminen. Jag har tänkt många gånger de senaste dagarna när jag sett alla löv på marken att jag måste ut någon dag och fotografera hösten. Är sugen på att fotografera vattendroppar också. Det är nu man får börja koka te för att värma sig. Bilderna här ovanför känns ju höstiga i färgerna - så jag inleder månaden så här. Ha en fortsatt fin onsdag!
 

RSS 2.0