Blåklint - Maj 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Allium - 27 maj 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Porträtt - Drottningholm (23 maj 2015)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Pappa
 
Här är en bild på pappa från i helgen. Från en promenad på Drottningholm. Jag gillar det gröna i bakgrunden. Vad tycker ni om bilden? Nu var det någon dag sedan. Sverige tog hem vinsten i Eurovision i år! Igår spelade jag upp en låt. (Halvnöjd) - Så där hade vi sista cellon för terminen. I juni ska jag dock vara med i en orkesterkurs, vilket blir super att avsluta hela terminen på det sättet. Och så måste jag säga att jag är supertaggad inför höstterminen med cellon.
 
 

Eurovison, och Drottningholmsslott

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Tog en promenad på vid Drottningholmsslott. Fick en skur över mig men snart blev himlen blå och värmen tillbaka. Härligt att komma ut idag, då jag inte var ute på hela fredagen. Det blåste en del så det var svårt att fotografera. Får se om jag åker tillbaka någon helg. Är lite sugen på att redigera med lite bilder imorgon.  I alla fall . Ikväll väntas Eurovison. Vem tror ni på? Jag hejar förstårs på Sverige. Bidraget är starkt!!
 
 

Förgätmigej

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Studiedagar och konsert (imorgon!)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Åh så skönt det var att starta upp veckan med två studiedagar. Igår blev det en inne dag och bra avslut med cellolektion. Idag åkte jag in till stan och fotograferade en stund innan lunch. Superskönt att komma iväg med kameran! Imorgon tillbaka till vardagen dock. Dessutom en tidig start (onsdagar är tidigast) - Lite segt. Går halvdag imorgon så hinner jag hem för att öva igenom orkesterlåtar och käka mellis innan konsert. Så gissa om jag trotsallt kommer studsa upp från sängen av konsertglädje imorgonbitti? Lätt.
 
 

Porträtt Ebba (Svartvitt)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ebba
 
Här är två svartvita på fina Ebba från när vi var ute här om dagen och fotograferade. Jag blev väldigt nöjd med dessa bilder! Tycker att bilderna fick mer känsla i svartvitt. Som många porträtt får mycket känsla i svartvitt - Här kanske det är en tanke som slår en direkt snarare att "det här passar i svartvitt"? Jag vet inte riktigt. Gillar det, det gör jag verkligen i alla fall! Vad tycker ni?
 
 
 

Black Espresso, Loppis, Middag och lite regn

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Hej! Uppdaterar er lite kort. Var iväg och haft loppis. Lyckades samla in den del. Passade på att smaka på "Black Espresso", den här nya Magnum - Och den var supergod!! Ikväll blir det middag och imorgon öser regnet ner. Idag sken trotsallt solen och det var rätt så varmt ett tag. Härligt! Så imorgon får det bli en spela cello idag (Konsert på onsdag!) och ta det lugnt. Känns rätt så slappt att det är söndag imorgon.

Porträtt Ebba - 14 maj 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ebba
 
Bästa Ebba! Tack för att du ställde upp igen på bild. Här är tre favoriter från idag. Orginalbilder allihop, så jag tänkte leka lite mer med det. Vad tycker ni? Jag måste erkänna att jag har någon till favorit. Men det kommer upp vid tillfälle under de närmsta dagarna.
 

Penséer - Maj 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm

Ikväll blir det sista orkesterrepet för terminen. Både kul och en aning tråkigt på något sätt. Ledigt resten av veckan är skönt. Dessutom så har jag studiedag måndag och tisdag. Lätt kul! Det var några korta rader. Imorgon lär det bli soligt! Fotograferande står naturligtvis på schemat, och jag ska försöka få med mig Ebba ut då. Så vi får se vad de närmsta dagarna bjuder på.
 

Kvällsljus i maj 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Redigering: Hanna
 
Solen sken, en rosa liten knopp i motljus och jag låg i gräset. Blev skitig om knäna men det var så härligt att ligga där och fotografera.
 
 
 
 

Operan!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Hela eftermiddagen tillbringade jag på Operan här i Stockholm. Otello levererade - Vilket var en väldigt fin upplevelse. Min första live-opera! Opera är absolut något speciellt live vänner. Om ni någon gång får möjlighet att se en opera live så tycker jag inte att ni ska tacka nej. Imorgon ska jag försöka komma ut på en fototur med kameran. Dock blir det nog lite regnigt, så jag får se hur mycket fotograferande det blir. Någon av er som varit på Operan här i Stockholm eller varit och sett någon opera live?
 
 
 
 

Blommor, Stadshuset - 7 maj 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Nejlika - Vår 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag var iväg och spelade igår! Det gick bra i sin fulla helhet förutom att jag kom av mig på en liten ton. Men jag ska inte hänga upp mig på det. Kul är det att spela tvåstämmigt! Och toppen övning i längden. Tänkte mycket på det i efterhand. Som man lyssnar in sig på varandra när man spelar tvåstämmigt ändå. Coolt är det ju dessutom. Jag menar på så sätt att man kan få ihop det till något grymt med två stämmor. Utan den ena stämman finns ju inte "melodin" i det hela där på samma sätt, skulle jag nog säga. Jag ska iväg och repa med orkestern. Imorgon tagga skola och lite fotograferande efter skolan!
 
 

Äppelblom - Maj 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Andra bilden nedanifrån blev lite mörkare i bakgrunden. De övriga bilderna fick ett per blå ljus i bakgrunden. Så den bilden ser jag framemot att pröva i lite redigering. Jag gillar det två första framförallt!
 
 

Pärlhyacint - Maj 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Vad tycke ni om bilden? Jag kan nog redigera den en aning. Lite mörkare kanske? Jag får se. Veckan ser en aning annorlunda ut. På ett bra sätt bör nämnas. Imorgon väntas konsert (cello). Uppspel på en låt - I vilket fall som helst så ser jag framemot det. Kul! "Spela ut" är något jag går efter. Så jag ska öva på.
 

Löv (Svartvitt redigering) - April 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Tråkigt är det allt att det är söndag (igen) ! De här tre dagar sprang iväg med våren. Idag var jag ute och knäppte lite bilder i solskenet. Om det är bra väder i veckan tar jag mig nog in mot stan och fotograferar. Troligtvis torsdag eller fredag. Igår och i fredags fotograferade jag även då en del. Igår fick jag mig en regnskur i skogen. Ska få med mig Ebba ut i skogen för lite porträtt. Nästa helg kanske? Någon helg vid fint väder. Snart är det i vilket fall som helst Kristihimmelsfärdlov. Dessutom har jag studiedag måndagen och tisdagen efteråt. Längtar? Ja!
 
 

Skog - Svartvitt (1 maj 2015)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
 
 
 

Skogen (mulen) 1 maj 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
 

RSS 2.0