Borstnejlika - 26 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm

Syrener - 11 Juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Uppsala Högar - 25 juni 2015

 
Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D objektiv: 50 mm
 
Tog med sista bilden också, utsikt över Högarna fast åt andra hållet. Första bilden är utsikt uppifrån en kulle åt ett annat håll. Toppen med de gula blommorna var ju lite härlig faktiskt tycker jag. Jag har lite redigeringar från Uppsala också, men jag tänker att jag tar det om någon vecka, eller mot slutet av sommarlovet. Känns som att det blev lite mycket Uppsala nu i någon dag. Eller? Jag har en hel del makro. Dessutom, nu när det är fina dagar så är jag ute var och varannan dag och fotar nya makros.
 

Uppsala domkyrka

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50
Vi fortsätter med bilder från stan i Uppsala. Jag har för mig att det hette något speciellt, men det har jag glömt. Idag några bilder på Uppsala Domkyrka. Jag lyckas nästan alltid vända Uppsala Domkyrka till Lunds Domkyrka? Alltså, varför? Jag har faktiskt ingen aning. Min starka sida är absolut inte att fotografera byggander. Men vad tycker ni om bilderna?
 

Fyrisån - Uppsala 25 juni 2015

Bilder: Hanna kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm

Promenerade vid Fyrisån. På sista bilden syns järnbron på bild. Vid något tillfälle skulle jag vilja promenera mer vid Fyrisån och undersöka. Väldigt vackert längs med ån!

Uppsala - 25 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Tog en tripp över dagen till Uppsala med pappa och Riber. Mysigt! Jag har varit i Uppsala när jag var väldigt liten. Men det minns jag inte något av. Så det var en rolig tur idag! Här är bilder från när vi avslutade med lite promenerande i stan. Min landskapsbilder blir lite sådär. Lätt att skärpan hamnar närmare och inte längre bort, som jag vill. Hur gör ni när ni fotograferar landskap? (utan stativ) . Har ni några tips? Jag har lite fler bilder från Uppsala, men vi börjar så här idag.
 

11 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

En bugning?

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Visst ser det ut som att skalbaggen bugar sig? Ibland lyckas man fånga spännande ögonblick. Jag har lite blommor/bilder som tänkte få upp här under veckan. Om solen sammarbetar blir det nog fler små promenader ner till kolonin för makrofotografering under veckan också.

Hornsbergs strand, Lily's burger

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Gick längs med Hornsbergs strand och åt lunch på Lily's burger. Fantastiskt goda hamburgare. Lätt bästa hamburgarstället! Det måste ni testa om ni har vägarna förbi där någon gång. Kul var det att man fick välja tillbehör, på en ostburgare, själv. Annars, på Mac Donalds fixas ju redan allt. Slappt. Men det här var utsökt. Här är en länk: http://lilysburger.com/ Ja, ni förstår det nog bättre om ni besöker stället. Jag har i alla fall ett nytt favorit hamburgarställe! Vad tycker ni om bilden förresten?

21 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
Hej på er! Idag kom jag iväg ut. Turen gick inte dit jag hade tänkt. Det blev lite makrofotograferande på ett ställe jag varit tidigare, och en hel del cyklande. Jag gick ut i det höga gräset, såg insekter och satt i gräset länge. Solen värmde ett tag. När jag cyklade iväg så blåste det, men det var skönt med vinden då.
 
 
 

Midsommardagen 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Den försa insekten fick ju väldigt mycket fokus nu. Kunde inte riktigt bestämma mig mellan bilderna i mitten, så det fick bli båda två. Men här är i alla fall favoriterna från idag! Jag ska försöka mig på lite redigering. Kanske om man skulle kunna göra det grönare lite grönare, utan att det bli för mycket alltså. Har ni någon favorit?  
 
 

Löjtnantshjärtan, juni 2015 (Midsommar 2015)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Hej, och glad midsommar till er! Hos mig regnar det. Tog en promenad till affären tidigare idag med mamma och just då var det uppehåll. Ingen dans runt midsommarstången det här året, tråkigt nog. Ikväll middag och film. (Troligtvis film.) Filmen Jurassic park. Någon av er som sett filmen? Jag har hört mycket musik från filmen de senaste veckorna, annars har jag inte sett så mycket om filmen. Jag hoppas vädret blir bättre under dagarna. Är sugen på mer makrofotograferande nere på kolonin, och lite fotoäventyr/promenader har jag också.
 

Ebba såpbubblor - 11 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna På bild: Ebba
 
Här är tre favoriter på Ebba som vi var ute och tog i förra veckan. Jag kommer lätt fota människor med såpbubblor fler gånger. Nästa gång skulle jag vilja ta lite mer helhet av ögonblicket - Fler såpbubblor runt omkring. Har ni förslag/tips på hur jag kan jobba för att få mer av helheten? Vad tycker ni om dessa tre bilder?
 
 
 
 

Såpbubblor - Sommar 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
I förra veckan (torsdags) var jag ute precis utanför huset och testade ta lite bilder när Ebba blåste såpbubblor. Åh, så kul det var att jobba med såpbubblor. På det här sättet vill jag absolut jobba mer på. Här är en liten redigering från det. Zoomade in det ven del. Och det blev väldigt färger. Jag tror skärpan ligger lite bakom såpbubbla. Men jag älskar speglingen i såpbubblan, så jag var tvungen att ta med den här. Vad tycker ni?
 
 

Vattendroppar - Vår 2015 (Svartvitt)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Vad tycker ni om dessa vattendroppsbilder? Färg eller svartvitt? Jag tror att jag skulle säga färg, möjligtvis att bilderna i färg blev i lite för mycket färg. Men, visst är de svartvitta helt annorlunda. Det är ju något annat. Det kanske får någon annan sorts känsla? Lite sorgligare på något sätt? Kanske.
 
 
 

Vattendroppar - Vår 2015 (Färg)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
 
 

Skolavslutning 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag hade tänkt mig knäppa lite bilder. På jordgubbstårtan som vi åt i alla fall. Såg smaskens ut. Men höll inte det. Jag är otroligt glad ur fotografisk syn. Ett B i bild gjorde min dag. Vi hade picknick och åt lunch i Rålambshovsparken efteråt. Mysigt. Jag låg på filten och läste i Maze Runner en stund efteråt. Boken är riktigt bra. Möjligtvis var den lite svår att komma in i.
 
 
 

Grönska - 7 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
 
 

Ebba i grönska - 7 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ebba Redigering: Hanna
 
Här är fyra favoriter från fotograferingen med Ebba igår. Jag gillar hur den gröna bakgrunden lyste upp. Hit ska jag försöka komma tillbaka senare i sommar och skapa. Sol och grön bakgrund. Jag märker att skärpan hamnar på nästippen, örat eller hårfästet. Det handlar ju bara om millimeter fel. Så jag nöjer mig så här idag. Lätt att det här var bäst av allt - Jag har lite svartvitt porträtt också. Men jag sammanställer förmodligen något mot slutet av månaden med svartvita. Och så anser jag att ju mer porträtt desto duktigare fotograf bakom kameran. Jag har fler idéer med Ebba som jag hoppas på att sätta i verket under sommarlovet - Lite porträtt kanske kan tas om inte regnet stoppar på fredag.

Grönska i Hagaparken

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 
 
 
 

6 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
Lyssnade på Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans Kör och en barnkör från Kulturskolan Solna. Allt levererade! Här två bilder från idag. Hade tänkt mig lite mer fotograferande - Men det var grått och lite regnigt största delen. Efter konserten, när vi gick runt slottet sken solen och tänkte lite på midsommar. Ska göra lite redigeringar med lite bilder från idag. Hur har ni firat nationaldagen?
 

5 juni 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Sista fredagen (skola) för terminen! Hela veckan rann iväg i ett svep. Skönt! Jag får sommarlov den 10 juni. Om jag längtar? Ja! Kvällen: Kvällspromenad och rasta kameran behövs, sedan en lugn filmkväll. "Thor". Såg en film om hjältar för ett tag sedan. "The avengers age of ultron", 1:an och 2:an. Awesome. Jag är lite taggad på att se fortsättningen. Ebba tipsade i alla fall om att se "Thor" filmen också i samband med dessa filmer. Och naturligtvis smörpopcorn! Helgen: Sveriges Nationaldag imorgon. Kanske en tur till firandet i Hagaparken. På söndag ska jag ta lite nya porträtt på Ebba. Toppen!
 
 
 

Maskroser, vår 2015 - Svartvitt

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
 

Maskroser, vår 2015 - Färg

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
 

Maskros - 27 maj 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Satt och redigerade lite nya maskrosbilder idag i skolan. Svartvitt och några i lite mer färg. Tänkt att jag skulle göra det nu i några dagar så det var kul att sitta med det en stund. Får upp lite resultat här på sidan under veckan. Här en bild som jag faktiskt inte redigerade så mycket. Hade en liknande som var liggande som var lite roligare att jobba med. Vad tycker ni? Liggande eller stående bilder? Jag tycker att om man vill ha mer med av helheten (från sidan t e x) av en blomma så kan det vara fint att ta det stående.
 

Längs med en grön allé

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
Jag var ute och tog en promenad här om dagen. Gick in i en skog på en stig där jag gått tidigare. Nu när det är grönt och har grönskat så är det som en grön allé. Blev lite sugen på att ta porträtt där på söndag. Får se om jag kan få med mig Ebba på det - Har tänkt på att ta porträtbilder vid Tranebergsbron också. Men kanske något lite närmare med gångavstånd den här gången. Jo, jag har lite idéer på porträttbilder. Nästa porträttstop blir nog den här allén. Med lite färgstarka kläder och det gröna i bakgrunden. Får se hur jag kan få till det. Sugen på att sätta idén i verket är jag i alla fall.

RSS 2.0