Graffitti och Skillinge - 17 juli 2015 (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Jag farmor började dagen med att åka iväg och köpa ett nytt SD-kort. Toppen! Kom förbi flera Graffitti-ställen runtom på Österlen den här dagen. I Tomelilla ( den graciösa kvinnan och hjulet/cirkeln) kom vi först två konstverk av Lady Pink och Saadia Hussain. Vi körde förbi ett konstverk av Mad C i Gärsnäs (vattentornet) och Tommarp (den stor tallriken) av Escif. Vi åt lunch i Kivik, en Sillaburgare tog jag som slank ner, och så blev det en kort tripp till Skillinge. Gick lite längs med vattnet och åt en supergod äppelpaj på ett café.
 

Graffitti och Skillinge - 17 juli 2015 (1)

 
 
 
 

Fjärilar och Carola - 16 juli 2015 (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 55 mm
 
Fotograferade lite självporträtt och makro i trädgården under dagen. Var på Borstmuséet/Borstfabriken en snabbis. Fick med mig en fin borste hem, av gethår tror jag det var. Den är så len - Ointressant fakta? Aja. På kvällen var jag och farmor iväg på konsert på Kronvalls Vinsslott och såg Carola. Det var en riktigt grym upplevelse. Att se en så stor artist som Carola var en upplevelse!
 

Fjärilar och Carola - 16 juli 2015 (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D objektiv: 90 mm
 
 
 

En tripp till Malmö - 14 juli 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 55 mm
 
Tog en tripp till Malmö. Promenerade från Centralen i Malmö till Västra Hamnen. Åt lunch i Västra Hamnen, en smarrig hamburgartallrik. Det var en varm dag, så man blev snabbt svettig. En av de varmare dagarna i år. Jag tog en bild vid Centralen. Annars filmade jag: https://www.youtube.com/watch?v=WBIofsAqc6M 
 
 
 

Promenad, Frualid, Sjöbo - 11 juli 2015 (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Promenerade vid Frualid. Gick i en stor bokskog. Branta backar som sluttade ner mot stigen och vattnet. Försökte gå upp där och nedvägen tog en liten stund sen, medan lillebror bara sprang på som om ingenting. Ja... En lång promenad, som avslutades med sen grillkväll väl hemma igen. Och, åh, den grillkvällen var välförtjänt, lätt. Mums.
 
 

Promenad, Frualid, Sjöbo - 11 juli 2015 (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 

På Österlen - 10 juli 2015 (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Kvällen innan hade vi varit på magisk kväll i Skillinge. Malin Nilsson, Zink och Charlie Caper hade fantastiska nummer att bjuda på. Dagen efter tog vi en promenad, mamma, pappa, lillebror och jag. Gick förbi fält där den röda vallmon lyste igenom och genom en skog. Alltså dessa bokskogar i Skåne. Åh!
 
 

På Österlen - 10 juli 2015 (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 

Framme i Skåne, 8 juli 2015 (2)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Tog en promenad med pappa. Vi hittade guld i skogen (gula kantareller) och gick längs med en bäck. Jag fotograferade lillebror när han blåste såpbubblor (på ett villkor, att jag inte fick lägga ut bilderna) Aja. Jag är glad över att jag fick fotografera honom. Inte alltid så lätt. Någon fin bild fick jag i alla fall. Och så rensade jag källartrappan. Det var då jag stötte på denna lilla filur på bilden. Kröp in i ett hörn när jag kom där. Men kul att fotografera i alla fall. Typ så såg första dagen ut.
 
 
 

Framme i Skåne - 8 juli 2015 (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 

Tillbaka efter lite uppbehåll

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Hanna (jag)
 
Hej! Det var ett tag sedan sist. Ja hade tänkt skriva om det innan, men så blev det inte så. Nu är jag i alla fall tillbaka, med lite nya bilder. Den här bilden kommer från 16 juli. På en vägg växer massa rosa rosor. Jag satte mig där och tog lite självporträtt en stund. Den här bilden blev jag rätt så nöjd med. Vad tycker ni? I alla fall . Det nya stativet har jag då alltså hunnit inviga. Tycker att den här brickan man skruvar på kameran var lite krångligare än på det förra stativet, så lite nackdel. Annars är det snyggt och enkelt tycker jag. Här är ett försök till en sammanfattning av stativet - https://www.youtube.com/watch?v=iYnktdv3v_k Jag tänkte ta dagarna från denna lilla tripp dag för dag. Så länge, inleder jag så här.
 
 
 

3 från drottningholm - 5 juli 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
 
 
 

Tripp till Drottningholm? - Svalare söndag

Bild: Hanna Kamera Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Åh så skönt det var att komma ut idag (efter en hel dag inne igår...) . Tog en promenad och tog lite nya makrobilder. Idag är det lite svalare också, så det går liksom att röra på sig lite mer, skönt. Ska ta mig ut på en liten tripp till Drottningholm och promenera under eftermiddagen och så väntas packning!
 
 

Vad gör man i värmen? - 4 juli 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Godkväll! Middagen serveras snart. Värmen har inte fått mig att komma ut idag. Vad har ni gjort i den här värmen? Annars under kvällen ska jag försöka blir klar med lite redigeringar. 
 
 
 

Nytt stativ och lite redigering

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Nu har jag ett nytt stativ (igen) . Tänkte försöka göra en video på stativet den här gången . Får se om jag hinner med det imorgon. Ett svart stativ. Känns som att det är bättre kvalité än det förra. Inte lika plastigt heller. På landet har vi mer grönområde runtomkring. En stor äng (flera) . Så jag ska nog försöka öva lite på självporträtt under de veckorna vi är där. Vi får se hur det går. Återstående av kvällen ska jag redigera lite bilder, innan jag stänger ner. Får se om jag hinner något mer. Imorgon ska jag försöka komma ut på makrofotograferande igen!
 
 
 

Första doppet och Magnum Pink Raspberry

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D objektiv: 90 mm
 
Jag var nere vid badet med Ebba och tog första doppet för i år. Kallt i början, men när man väl var i vattnet så var det väldigt skönt. Vi promenerade hem åt på glass. Eller Ebba tog en slush och jag tog en glass. Smakade på Magnum Pink Raspberry. Jag har inte smakat den ännu, förrän idag då. Den var riktigt god, och kändes svalkande och fräsch idag när det var så varmt.
 
 

Rosa pioner - 26 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Ros - 17 juni 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

RSS 2.0