Svampar i judarnskogen - 30 januari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Löv, 30 januari 2015

Bilder: Hanna Kamera Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

29 januari 2015 (2)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Den här isbilden blev ju väldigt spännande tycker jag. Försökte mig på att redigera den lite. Svår bild att redigera! Lite neonfärgad på något sätt kan tycka. Jag gillar inte det neonfärgade och det var svårt att redigera bort. Men den här orginalbilden, den blev ju väldigt lyckad får jag säga!
 
 

29 januari 2015 (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Lite onsdagsredigering!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Satt och redigerade lite fram och tillbaka med denna bil igår. Här är två resultat. Rätt så nöjd om jag får säga det själv. Coolt med isen och mönstren på sidorna! Vad tycker ni?
 
 
 

Mönster, snö och tisdag!

Bilder: Hanna Kamera. Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm, 50 mm
 
Jag blir så rastlös när jag är inne en hel dag, trots att jag är sjuk, så jag tog mig ut idag. Har ni hört det "Musik är medicin". Fotografering kan också vara medicin! Annars har jag spelat lite cello och försökt plugga lite. Inget speciellt. Vad har ni hittat på denna sista tisdag i januari?
 

Födelsedagsfika och porträttfotografering!

Bild. Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild: Ebba
 
Var och tog en födelsedagsfika med Ebba under förmiddagen. Vi hann inte med någon fik förra helgen så det fick bli nu istället. Grattis i efterskott fina Ebba! En trevlig födelsedagsfika blev det! Var hemma och mellanlandade en stund innan jag tog mig ut igen. Grå dag, men sicket vackert vinterväder vi har trots det! Tog lite porträttbilder. Det är så roligt att vara naturfotograf ibland och porträttfotograf ibland. Kul att utvecklas på båda sidor. Blev inte så jättemycket men jag har lite bilder som jag faktiskt blev rätt så nöjd med, vilket jag tar med mig.
 
 
 

Kallt, vitt och solnedgång!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Det var kallt, vitt och solnedgång. En fredagseftermiddag efter skolan. Fotografering var inte så dumt den här fredagen. Härligt att fotografera i det här vinterlandskapet!
 

Lite mer isigt!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Godkväll! Söndagskväll här igen och det känns faktiskt helt okej just den här veckan. Cellon börjar igen imorgon efter jullovet. Ser framemot att spela på under vårterminen! Något jag kommit underfund med de senaste månaderna är att vissa bilder som du själv blev lite missnöjd med kan andra tycka är väldigt fin. Det är ju helt fantastsikt faktiskt! På så sätt blir man ju otroligt peppad med fotograferingen och tänker att man faktiskt kan det här.
 

Vinterminne från en decemberdag #svartvitt

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna På bild: Riber
 
Hej vänner!
Fotograf Hanna + skolan är igång är ingen bra kombination. Jag var ute på en promenad ett tag idag. Superhärligt att vara ute i januarisolen. Desto mindre roligt att jag inte blev särskilt fotoinspirerad. Någon som känner igen sig? Det går förresten väldigt bra med fotografering med mobilen (Instagram) Nu igår kom jag med på @bnw_sweden med #bnw_sweden . Även om jag nu varit kommit med i flera olika nu så blir jag alltid lika överaskad och glad. Det är som en kod till mig. Du kan det här! Så blir jag superduper sugen på att fotografera ännu mer. Åh, jag vill ju bara fortsätta med detta då!
 
 

Hoponhopoff och fredag imorgon!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Godkväll! Sitter och pausar mellan middagen och Sveriges mästerkock. Ja, det är faktiskt väldigt spännande att följa. Följer ni programmet? Sista timme i skolan idag åkte vi runt i ca en timme, lite mindre tror jag allt att det var i en Hoponhopoff buss. Jag har aldrig åkt en sådan här buss så det var en lite häftig upplevelse. Satt högst upp, vilket jag först förväntade mig skulle kännas en aning pirigt. Det var inte alls lika pirigt som jag förväntade mig. Jag tänkte egentligen få till en liten film men det blev inte mycket filmande där uppe. Jag ångrar det lite nu i efterhand. Imorgon är det fredag. Mina förväntningar på fredagen är inte så höga. En slapp, helt vanlig fredag. Jag är verkligen fotosugen så jag hoppas på lite fint väder. En liten fotorunda efter skolan hade inte varit så dumt det. Vi hörs imorgon! Kram!
 
 
 

Igång igen!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Okej. Igång igen. Kom iväg halva dagen idag. Skönt. Vänner. Visst är det halt ute? Fy. Tog längre tid än vanligt att ta sig till tunnelbanan idag. Men ännu har jag i alla fall inte halkat. Har ni det lika halt hos er? Imorgon ska jag ut med skolan och åka någon stor sådan här buss. Bussresa genom Stockholm kortfattat. Känner mig lite turistig inför det. Kram! Så hörs vi imorgon!
 
 

Isisgt Stockholm - Med macro (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Jag tog en promenad efter lunch. Gick så försiktigt med kameran runt halsen. Det var verkligen glashalt på sina ställen. Men det funkade. Om än en aning långsamt. Fick en hel del isiga bilder med mig hem!
 
 
 
 

Isigt Stockholm - Med macro (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Kärlek i skogen?

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
Ny vecka, nya möjligheter.
Nästa måndag börjar cellon. Tänk studiedag på det. Grymt! På onsdagen börjar orkestern. Helt ny orkester. Lite svårare, lite roligare. En vecka i taget. Ser framemot torsdag. Då blir det turista runt i Stockholm ett tag. Knäppt? Då jag ju bor i Stockholm. Det är någon grej skolan fixat. Ska få med mig kameran då. På tal om kameran. Min hjärna är helt inställd på fotografering just nu. Vill mest av allt bara fotografera dag ut och dag in. Härligt! Medan jag skriver det här tittar jag tillbaka på våren 2014. Tänk att det är vår om någon månad bara? Ser framemot att fotografera våren i år med macro och stativ. Vilken längtan. Vilken lycka.
 
 

Ut i snöyran

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm, 90 mm
 
När jag såg att det var så mycket snö idag så tog jag mig ut med kameran en stund. Efter ett tag gav jag ändå upp, efter ett halvnöjt resultat, och tog mig hemåt genom snöyran. När jag såg all snö på morgonen blev jag också väldigt sugen på att komma ut i skogen och fotografera. Tänk en hel dag i skogen. Snön täcker hela skogen. Och självklart en varm choklad på det. Mysigt?
 
 
 

Konserthuset Stockholm, Öppet hus 2015

Bild: Hanna Kamera. Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Godkväll!
Under lördagen har jag varit iväg på öppethus på Konserthuset Stockholm. Kul! Lördagen bjöd också på regn. Vi var där större delen av eftermiddagen. Vid 4-tiden så hade snöfallet börjat över Stockholm. Människor skyndade sig åt alla håll utanför Konserthuset. Mot Tunnelbanan, eller åt andra hållet. Vi skyndade oss mot tunnelbanan.
 

Svartvitt från Långängen

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Var tidigt uppe och drog iväg till skolan. Fast nä. Det var ju studiedag. Jag och mamma drog då vidare in till stan. Vi tog en morgonfika på Albert&Jacks. Kände mig otroligt välförtjänt av det. Resten av dagen satt vi på Kungliga Biblioteket. Jag varvade att författa, instagramma och läsa. Läser Boktjuven av Markus Zusak just nu. Måste säga att den är riktigt bra. Speciellt efter ett tag. Vi tog en paus runt ett och käkade lunch på Rice. Kortfattat: Ett riktigt bar avslut på jullovet.
 
 

Vart var macroobjektivet och stativet?

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Tog en promenad med pappa vid Riddersvik. Vi gick ut på en liten udde där vi hittade dessa istappar. Fantastiskt! Kom dock i stort sett genast på mig själv med att önska att jag hade macroobjektivet med mig. Stativet har säkert också varit bra till hands. När vi stack ut så tänkte jag att det inte skulle bli något speciellt idag. Vädret har varit grått och rätt så trist om sanningen ska fram. Tänkte förstårs då att jag inte skulle få till någon bild. Ja. Man får lära sig av sina misstag. Det här året ska jag verkligen bli bättre på att ta med hela kamerautrustningen. I alla fall så fick vi en riktigt skön promenad i det gråa lite kyliga vädret.
För ett år sen så hade jag precis kommit underfund med att redigering kanske ändå var lite spännande. Idag testar jag i stort sett alltid att redigera. Dock är jag fortfarande mest för original. Orginalet har en speciell berättelse och talar på ett helt annat sätt.
 

Harry Potter, Lidingö, långpromenad

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Under senaste dagarna har jag både hunnit gå en långpromenad i skogen och tagit en tur ut till Lidingö. Gick runt med pappa en stund vid Långängens Naturreservat. En annan sak jag hunnit med är att läsa en hel del. Under jullovet har vi sett om alla Harry Potter filmer. Ikväll ska vi mysa ner oss i soffan och se sista delen. Jag har en speciell favorit bland Harry Potter-filmerna, Fången från Azkaban. Mys! Senare i vår tänker jag även läs om alla böcker. Bör dock nämnas att jullovet lider mot sitt slut, tyvärr.
 
 

Kulor i granen! - 2 januari 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Jag satt framför granen ett tag idag med stativet. Håller nog fortfarande på att lära känna stativet. Tidigare var jag ute och gick. Tiden rullar mest på bara tycker jag. Det är ju samma luft, ingen större skillnad egentligen. Möjligtvis en aning 2015 i hela luften. Hm.
 
 

Nyårsafton 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Det var faktiskt första gången som jag fotograferade raketer på manuellt så det får vara lite sådär med kvalitén osv. Jag antar att det kommer med åren. Då har jag ju bara något ett se framemot nu, eller hur. Någon av er som har något tips på vilka inställningar man kan tänkas ha och så? Hoppas ni alla hade en bra nyårsafton. Gott nytt är än en gång!
 
 
 

RSS 2.0