Från grått till solsken

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ebba
 
Var ute två rundor med Ebba idag. Tog oss ut på förmiddagen. Det var lite grått och tråkigt väder då, men det var skönt med en promenad innan lunch. Vi blev inne ett tag under eftermiddagen. Satt och redigerade lite när plötsligt solen tittade fram. Så, vi tog oss alltså ut på nytt. Sammanfattning, så fick vi oss en riktig härlig porträttdag. Måste bara nämna att sista bilden fastnade jag lite extra för! Jag har en del svartvitt porträtt från måndagen, så jag tänkte att jag skulle få upp det i veckan.
 
 
 

Röda tulpaner - Februari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm 90 mm
 
Hade en kompis på besök ett tag idag. Roligt, då vi inte ses särskilt ofta mer än på loven i stort sett! Fick lite fina röda tulpaner. Passade på att knäppa lite bilder senare när ingen var hemma. Blev lite halvnöjd. Vad tycker ni? Sitter i soffan och busar med en väldigt busig kille (lillebror) och halvser på Let's Dance. Mysigt!
 
 

Orkidé - februari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm 50 mm
 
 

Drottningholms slott - 25 februari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 50 mm
 
Jag drog iväg till Drottningholms slott (igen!) på förmiddagen idag. Försökte komma iväg i rätt så tidigt då solen har stått högt på himlen hela dagen. Så härligt med sol! Solsken är absolut roligast att fotografera i. Sedan kan jag idag också tycka det kan vara en utmaning att få till med ljuset. Lätt att mina bilder blir lite för ljusa i bakgrunden. T ex andra bilden. Träden där blev så ljusa i bakgrunden i början. Det här är något jag vill jobba med, och så småningom kunna jobba bort. I sommar har jag stor möjlighet att jobba på det. Förstår ni vad jag menar? Håller ni med mig? En superhärlig promenad fick jag kan jag i alla fall säga!
 

Inte för blåa löv!

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Jag hann ut en sväng i eftermiddags. Det började rätt så snart dugga men jag tog en liten sväng ändå. Dessa bilder tycker jag blev lite sorgliga. Nästan lite kyrkogård över bilderna. Det förklarar nog det sorgliga. Försökte redigera bilderna med lite mer färg. Det var inte det enklaste. Svårt att redigera det så att inte löven, eller hela bilden i sig blir för blå. Och det blåa skenet är jag inte så förtjust i. Men rätt så nöjd det blev jag faktiskt med resultatet!
 
 
 

Var är alla snödroppar?

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Jag var ute en stund på förmiddagen idag och tog en promenad. Ser efter snödroppar hela tiden nu. Sett några, det har jag dock inte gjort ännu. Har ni sett några snödroppar? Igår kväll kom det förresten mer snö, så våren väntar nog med att bryta ut fullt ut ännu. Vi var bortbjudna på lunch sedan. Lunchen var väldigt god, det ska jag minsann nämna! Skönt att inte ha något stressigt till veckan. Har inplanerade saker till torsdag och fredag ännu. Annars vill jag hemskt gärna ut och fotografera porträttbilder under sportlovet. Får väl dra med mig någon ut. Annars ska jag också försöka komma iväg till Moderna Museet under veckan. Vad har ni för planer i veckan?
 

Kungsträdgården - 20 februari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm 90 mm
Slutade redan vid 12 idag så jag tog mig in till stan för att fotografera lite. Åkte till Kungsträdgården och gick längs med vattnet. En härlig promenad och några fina bilder fick jag med mig hem. Hittade lite rep som jag tog flera bilder på. Suttit och redigerat repbilderna i svartvitt. Spännande former osv i svartvitt. Får se om jag kan få upp det i helgen. Första bilden blev jag nog ändå som nöjdast med. Till våren/sommaren ska jag ta en hel dag i gamla stan och ta massa porträttbilder. Jag har så många idéer i porträttväg. Men vi tar en vecka i taget!
 

Favoriter, Bergianska trädgården - 19 februari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Följde med skolan på eftermiddagen till Bergianska trädgården. Jag var här förra året i februari också. Sen dess har jag verkligen utvecklats, det kan jag med glädje säga. Idag kan jag knappt ta en bild utan att fotografera med manuellt. Så, idag kan vi som så säga att jag fotograferade på Bergianska Trädgården för första gången med manuellt. Vilket var så kul! Jag hade inte tackat nej till att vara där ett tag till. Får ta mig dit igen senare i vår. Har ni varit på Bergianska trädgården någon gång?
 
 

Porträtt i motljus

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Lätt att jag älskar dessa två porträttbilder i motljus. Fantastiskt fina! Jag är småkär speciellt i sista bilden. Valde att lägga in mer färg i bilderna. Tycker att det passade. Vad tycker ni?
 
 
 
 

Porträtt - Skogfotografering i februari

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 90 mm På bild: Ebba
 
Åkte in till stan en sväng under förmiddagen med Ebba. Vi fotograferade i solskenet på Skeppsholmen. Satt ner på en brygga och åt vår matsäck. Solen värmde faktiskt. Så skönt! Vi drog oss hemåt så småningom. Blev en kort mellanlandning hemma innan nästa fotografering. Jag och Ebba tog oss ut i en liten skog och knäppte en hel del porträtt. Med en del blev jag riktigt nöjd faktiskt! Tänk vilka fantastiska modeller jag har som alltid/för det mesta ställer upp. Med porträtt jobbar jag på utveckling. Men det är så kul att utvecklas på den här fronten inom fotograferingen tillsammans med dessa två tjejer. Vad brukar ni satsa på att använda för objektiv när ni tar porträttbilder,  90 mm eller 50 mm?  
 
 
 

Porträttfotografering - Med Ebba på Skeppsholmen

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ebba
 
Lätt att jag gillar andra bilden mer. Ljuset som Ebba får i ansiktet lyser upp hela bilden. Första bilden såg jag nu i större format att den blev lite suddig. Är det något man tänker på? För annars älskar jag hur jag fångade att Ebba skrattade. Ett uttryck som jag fångade mer i ögonblicket, här och nu, skulle jag nog säga. Vad tycker ni? Tredje bilden är ljus, men åh vad jag gillar den ändå!
 

Svanar och änder i Rålambshovsparken

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm, 90 mm
 
 

Redigringar från 8 februari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Skulle egentligen till armémuseum med skolan idag men det skjuts fram. Vi tog en promenad till ett fik och fikade istället. Skönt avslut på en rätt så lugn skoldag. Vi promenade som sagt en bit. Stannade vid vattnet och kastade ut bröd till svanar och änder. Det kom en hel flock fåglar, måsar och ja, vad det nu var. De seglade i luften och nappade snabbt åt sig brödet i luften. Det var en upplevelse. I den stunden saknade jag verkligen min kamera. Imorgon har jag fotofredag och ska in mot stan, så jag funderar lite på att gå en station. Kanske till och med kan få med mig lite bröd så att jag kan locka lite på fåglarna. Skulle nog bli rätt så coola bilder om jag skulle få till det. Har en fin bild i huvudet i alla fall.
 
 

Is och grönt

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Is - 8 februari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Solsken och blå himmel! Kan det bli bättre? Jag tog en promenad på förmiddagen med kameran. Superhärligt. Nästan lite mars-känslor / vårkänslor. Om än, lite bitande kallt. Har ni också haft fint väder idag? Jag tog mig hemåt efter ett tag mot risgrynsgröten!
 
 
 

Punktsperspektiv vid Drottningholm - 7 februari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Jag bestämde mig snabbt efter kaffet att komma iväg och göra någoting. Ingen av killarna var särskilt intresserade av att komma iväg. Så, jag tog mig ut till Drottningholm. Här tröttnar jag aldrig på att fotografera. Något jag skulle vilja göra är att knäppa bilder här alla årstider och se hur det förändras frå vår-vinter. Det är så intressant att se sådant genom bilder tycker jag! Här är lite punktsperspektiv bilder från Drottningholm idag.
 
 

Drottningholm - 7 februari 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken redigering jag gillar mest. Jag tycker det blev finare med färgen i speglingen som syns mer i första bilden, men dock lite för mörka träd kanske. Vilket gör att andra bilden faller in. Fast här är inte färgen lika stark. Vad tycker ni? 
 

Fotografering - 6 februari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm Redigering: Hanna
 
Jag var ute en stund efter skolan. Nytt fotomål! Jag tycker att dagens fotografering blev en aning för ljus. Efter lite redigering så tycker jag i alla fall att den här ljusa redigeringen blev rätt så fin. Speciellt i första bilden. Vad tycker ni?
 
 
 
 
 

Tisdag 3 februari 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Varvar bloggning med damernas super-G. Heja Kajsa Kling! Det ser så härligt och friskt ut där. Åh, vad jag vill resa. Resa och fotografera är som jag verkligen tänker göra i framtiden. Vilken upplevelse det skulle vara att utvecklas utomlands med fotografin. Drömma kan man alltid. Det är redan tisdagskväll! Imorgon är vi mitt och veckan, och den delen. Skönt! Jag ska ta mig en kopp te som avslut på tisdagen.
 
 

Redigeringar - Januari 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Jag inledde månaden med att se Mockingjay part 1 med Ebba. Vissa scener i filmen berörde mig extra mycket. När filmteamet spelar in Katniss i Distrikt 12, och när de vita rosorna har president Snow kom med vita rosor efter anfallet. När Katniss kommer ut och ser de vita rosorna. Jag tänker inte försöker förklara mig närmare på scenerna, då jag inte är något vidare på att förklara. Som den Hungergamesnörd jag är så tipsar jag er om filmen. Dock tycker jag verkligen att ni ska läsa böckerna först om ni inte gjort det. Har någon av er sett filmen? Mysig filmeftermiddag med Ebba kortsagt! Bra slut på helgen och bra inledningen på månaden.
 
 
 

RSS 2.0