Nyårsafton / Första fågelbilden 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
Tänk att det är nyårsafton och att det blir nytt år idag, vid midnatt - fantastiskt! Jag hör redan hur folk skjuter upp raketer lite smått. Vid tolvtiden lär det ju vara riktigt mycket då! Får se om jag kan knäppa några fina bilder på raketer - det är alltid så kul från år till år att se hur nyårsbilderna/raketbilderna blir. Utveckling! På bilden syns första bra (helt okej) fågelbilden med nya objektivet, 70-300 mm. Wow! Alltså just nu är jag sådär himla excited över det här objektivet så att jag gillar nästan alla bilder. Skärpan är svår utan stativ - men visst ligger den ändå så att den nästan hamnar rätt. Så småningom kommer jag liksom inse att "Men den där bilden var väl inget speciellt". Någon av er som känner igen sig i det? Nu får jag önska er alla ett gott nytt år! Kram och så hörs vi igen 2016!

Fotokick / Första snön 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 70-300 mm
 
Idag har jag åt vilket håll jag än tittat (typ) sett att snön har kommit. På instagram har alla under dagen laddat upp snöbilder. Äntligen! Jag var ute en sväng på förmiddagen och testade att fotografera lite med 70-300 mm. Ljuset var så himla härligt då! Efter lunchen tog jag en till tripp till fast med 90 mm - då var dock ljuset lite halvkasst. Ska ta mig ut imorgon igen med 90 mm och försöka knäppa lite fler bilder. Fotoinspirationen får sig liksom en ny liten kick nu när världen fick andra färger. Mysigt!
 
 

Christmas details

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm , 18-55 mm
 
Idag kikar jag in här med lite juldetaljer från julgranen. Mysigt! Härligt med julstämningen som lever kvar ett tag till, även om julafton är över för i år. Vet ni vad? Jag är så sugen på att komma ut och lufta mitt nya objektiv, ett 70-300 mm . Åh, vad jag vill lära mig att fotografera fåglar och djur nu! Idag har haft en hemmadag med förkylning, men mina fingrar kliar efter att fotografera så imorgon ska jag nog ändå trotsa förkylning och ta mig ut och luft nya objektivet. Ni har inte några tips för framtida fågelfotografering/djurfotografering?
 
 

Julafton 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Alltså. Jag gillade den här bilden. Den blev mysig på något sätt och rätt så härligt ljus ändå. Jag gillade bilden mer när jag såg fåglarna också. Det ser så härligt ut! Om jag hade möjlighet till det så hade jag redigerat bort bilarna. Jo - men hej! Jag tänkte kika in här och önska er en god jul. Sent, men så får det bli. Har ni haft en bra julafton? Själv så har jag haft en lugn dag. Håller på med ett projekt/test nu under jullovet som jag tänkte sätta samman sen. Vi får se hur resultatet blir - men jag var i alla fall ute tidigare ikväll och filmade lite till det. Ska filma lite mer i dagsljus och försöka fotografera lite mer. Annars har jag öppnat julklappar och ätit en massa julmat - och då väntas fortfarande middagen. Mysigt! God jul på er igen!
 
 

Dan före doppardan - 23 december 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Dagen före julafton? Wow! Idag har vi firat min lillebror som blivit 10 år - så det blev en tripp in till stan. Var och åt lunch på resturangen Rice. Supergod mat! Så har jag äntligen sett Star Wars, The force awakens. Den var så bra och jag längtar till framtida fortsättning. Det var ett par mysiga timmar. Resten av kvällen har varit rätt så seg. Jag har egentligen ett par saker som jag vill/måste få till på "att göra listan" så att jag kan stryka det - typ världens bästa känsla när man kan stryka en punkt. Men det får bli imorgon. Vi får se om jag kikar in här imorgon också. Annars önskar jag redan nu en God jul till er! Kram så hörs vi snart igen.
 

Tele 2-Arena - 12 december 2015, Redigering

Bilder: Hanna Kamera. Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Jag delade en svartvit bild, som den understa bilden för ett tag sedan. Så här ser den alltså ut i färg! Jag tycker nog den blev snyggare i svartvitt. Men de översta bilderna då? Färg eller svartvitt? Vad tycker ni? Kanske skulle jag ändå säga svartvitt även här. Arkitektur i svartvitt är verkligen intressant!
 
 
 

Västerbron - 19 december 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 15-55 mm
 
Jag gick väldigt långt idag. Från Västerbron till Skanstullsbron och så hoppade jag på tunnelbanan vid Globen. Det blev 11,13 kilometer och 15915 steg. Varav 13 våningar (trappor) - intressant. Super skönt! Under resten av dagen? Så har jag, duschat, vilket var väldigt härligt efter den promenaden och ätit lite onyttigt. Det var jag också värd efter min långa promenaden - vad är det förresten för dag idag? Lördag = Lördagsmys. Ofc! Imorgon lär bli en ny att-göra-dag! Får se vad morgondagen har att bjuda på. Nu ska jag dricka te och sedan lägga mig och läsa. Ännu mer slappt och chill. Det låter bra!
 
 
 

Jullov - 17 december 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Hej! Nu har jag gått och fått jullov. Ett tre veckors långt jullov väntar. Skönt att vara ledig från skolan? Jag ska säga först och främst att jag faktiskt trivs bättre i skolan av vissa anledningar just nu. Det känns skönt att skriva det så här i alla fall - sen finns det bättre förklaringar till det också. Men i alla fall. Tre veckors långt jullov. Jag räknar ner till skolan börjar redan. Imorgon är det 20 dagar. Det låter inte som att det är så mycket ändå. Men hur ska jag lägga upp jullovet då? Tänkte försöka komma ut och fotografera väldigt mycket - fotoäventyr. På lördag kör jag en hel dag med fotografering och undersök av Stockholm. Men imorgon en lugn hemmadag. Lite inspelning och "att göra dag".
 
 
 

Tele 2-arena - 2015-12-12

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Här är en bild från helgens promenad/fotoäventyr. Jag laddade upp en liknande bild på instagram fast som jag tagit med mobilen. Gillar det i svartvitt! Visst blev mönstret riktigt coolt, med skuggorna. Eller hur? Gillar ni det?
 
 

Skanstullsbron - 12 december 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm

Tog mig till Skogskyrkogården, där blev det dock inga bilder bara lite tankar - får bli en ny tripp dit på jullovet. Promenerade sedan till Globen därifrån. Hoppades mest på att jag inte skulle vimsa omkring för mycket, vilket om jag får säga det själv, jag lyckades med. Vägen dit var rätt så enkel att se - med lite hjälp av karta för att kontrollkolla så att jag verkligen var på väg åt rätt håll. Tog sedan tunnelbanan till Skanstull och gick över Skanstullsbron. Så där har vi lördagens fotoäventyr. Jag vill så gärna komma igång med fotoäventyr/utflykter på fredagar igen - vi får väl se om jag lyckas med det. Nästa fredag är har jag jullov så det låter som en lätt start och bra dag att starta upp med det här igen. Kul! Har lite ställen som jag är nyfiken på så nu ska jag försöka komma igång igen med att utforska Stockholm!

Jul i Stockholm

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Obketiv: 18-55 mm
 
Jag åkte in till stan för att fotografera julen. Det var halvmörkt, men det mörknade rätt så snabbt. Tog mig till Kungsträdgården och gick en bit längs med Nybroplan. Fotograferade renarna, eller älgarna - julpyntet mellan Musikaliska och Dramaten. Fortsatte promenaden ner till Sergelstorg. Alltså nätet där över marknaden, utanför Kulturhuset är sååå fint! Åh, mysigt #upprepning . Men vad ska jag säga? Jag älskar verkligen promenera omkring i Stockholm i mörkret på julen. Vad tycker ni om bilderna?
 
 
 
 

5 december, cellorep och seg lördag

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 / 55 mm
 
I förmiddags var jag iväg och repade med orkestern inför konsert nästa söndag och resten av veckan måste jag erkänna, har blivit en sådan där seg söndag. Spelade in två videor som jag suttit och redigerat lite på. Imorgon har jag någon till video som ska spelas in och sås ka jag försöka öva igenom en låt lite mer som jag har konsert med på måndag. Ska försök komma ut på lite äventyr och röra på mig lite också. Det skulle vara skönt! Vad tycker ni om bilden förresten? Jag tycker det blev en mysig stämning i bilden, lite julig sådär med bokeh. Bilden tog jag i Stockholm vid Musikaliska/Dramaten. Vi hörs förhoppningsvis snart igen. Kram!
 

RSS 2.0