Kyligt i färg - December 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 50 mm Redigering: Hanna
 

Kyligt i svartvitt - December 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 50 mm Redigering: Hanna
 

Skridskor på Kyrksjön - 29 december 2014

Bilder: Hanna Kamera:: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild. Pappa (Skridskoåkande barn)
Var ute på isen och fotograferade idag. Lite halvnöjd med dagens bilder. Här syns pappa och massa skridskoåkande barn. Även lillebror syns bland alla. De åkte runt lite medan jag stod med kameran. Jag är nog fortfarande inne i någon slags "Åh-jag-har-ett-stativ" bubbla på något sätt. Vilket gör det om möjligt ännu roligare att fotografera just nu.

Kyrksjön - 29 december 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
En aning rörigt kan jag tycka. Men det är fint någonstans också. Första bilden gillar jag mest, med det lite blå, ljuset på något sätt. Vad tycker ni? Lite rörigt? Fint? Framförallt tycker jag att det är vintrigt och den känslan är som bäst.
 

En del redigeringar i svartvitt - December 2014

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
I december månad har jag redigerat lite. Här i de två senaste inläggen syns några redigeringar. Idag var jag i en ishall och åkte skridskor, ja, i alla fall hela förmiddagen. Imorgon ska vi ut då med. Jag funderar på att ta med mig kameran och fotografera en del imorgon. Vi får väl se hur det blir med den saken. Har ni varit ute och åkt skridskor den här vintern?
 

En del redigeringar i färg - December 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm  o 90 mm Redigering: Hanna

Juldagen 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
På juldagen var jag och pappa vid Kyrkhamn och tog en promenad. Solen sken och snön riktigt glittrade i solens strålar. Idag var jag ute en stund under förmiddagen och testade stativet jag fick i julklapp. Superspännande. Ser framemot att fotografera mer med det och utvecklas!

Magiskt och väldigt levande - Juldagen 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
Jag gillar verkligen det här ljuset. Det känns nästan lite magiskt och väldigt levande på något sätt. Kanske en aning för ljust. Men det här är enligt mig i alla fall fina, men samtidigt lite lek/redigerings bilder. Nu har jag att göra när jag har lite tid då jag verkligen inte har något att göra. Tycker ni att bilderna är lite för ljusa? Vad tycker ni?
 

Julaftonskväll 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag uppdaterar er en del så här på julaftonskväll. Här hos mig har det inte hunnits käka någon middag ännu. Julskinkan är fortfarande på G. Mamma och jag gick en promenad tidigare. Kanske för vitt/ljust? Vad tycker ni? Snön kom inte men visst fick vi ändå ett väldigt fint frostigt landskap idag. Och tro det eller ej vänner men snön faller i mörkret just nu. En aning sent må jag säga men bättre sent än aldrig. Vi har öppnat klappar. Jag är glad åt ett nytt stativ jag fått. Jag känner att jag kanske ska ta och uppdatera kategorin "Kamera M tillbehör". Jag har ju även macroobjektivet. Kanske kan vara en rolig grej under veckan. Ser i alla fall framemot att ut och testa stativet nu någon dag! Förresten så har jag suttit och redigerat lite nu på kvällskvisten. Kanske kommer upp i veckan också? God jul!
 

Solljus och frost! - Julafton 2014

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 

2 julaftons redigeringar (2014)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm o 50 mm Redigering: Hanna
 
 
 

Ingen snö, "Gråa trista tiden"

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag var ute i förmiddags när ljuset var bra och tog lite bilder med macrot. Kul! Jag känner att jag så smått börjar komma igång med fotograferingen igen efter den här "Gråa trista tiden". Men det kanske bara är tillfälligt. Roligt så länge det varar i alla fall. Imorgon är det julafton. Redan? Superkul ju! Dock får vi ju en grön jul i år igen.
 
 
 
 

Bokeh - Jul 2014 (22 december)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 

Pepparkakor - 22 december 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
Några av Ribers kompisar kom över och Ebba var här. Vi bakade pepparkakor. Årets satts. Bättre sent än aldrig. Brukar ni vara sena ute med alla julförberedelser? Vi var och fixade fulklappar under förmiddagen också. Ikväll ska även julgranen upp!
 
 

Julklappar!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
De senaste dagarna har jag hunnit fixa ihop alla julklappar. Dessutom en födelsedagspresent till Riber. 9 år om bara några dagar! Jag var inne hela dagen idag i stan och hittade en del. Käkade lunch med mamma på café "Under kastanjen". Riktigt mysigt café! Sitter och dricker te. Ska bara dricka upp det innan jag hoppar i säng. Sova direkt! Idag är jag ärligt talat rätt så trött då jag var uppe redan runt 5-tiden idag. Imorgon förmiddag blir det fika med Ebba. Mysigt! Ni vet väl att ni kan följa mig på instagram, där jag uppdaterar en del? Ni hittar mig på @h_dokumenterar Vi hörs när vi hörs! God jul på er så länge.
 

Frostiga redigeringar (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: Tamron Sp 90 mm F/2,8 1:1 Macro Redigering: Hanna
 
Bjuder på lite redigeringar idag. Vet inte om det blev så jättestor skillnad på löven från redigeringarna i färg. Vad tycker ni? Mår ni bra annars? Jag mår toppen. Imorgon är det lite julbord i skolan. Slutar tidigare och sedan på torsdagen har jag julavslutning i skolan. Bara att kämpa på sista riktiga skoldagen imorgon innan jullovet. Dock ska jag hem direkt efter skolan och plugga matte. Vad var det jag sa nu igen? Slutar tidigare? Haha. När får ni jullov? Kramar så hörs vi senare i veckan!
 
 
 
 

Frostiga redigeringar (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: Tamron Sp 90 mm F/2,8 1:1 Macro Redigering: Hanna
 

Regnigt Sverige

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: Tamron Sp 90 mm F/2,8 1:1 Macro
 
Igår fick vi för en gångs skull fint väder. Solen tittade fram och det var blå himmel. Nu sitter jag och tittar ut genom fönstret på ett regnigt Sverige. Solen bara kom på besök för att säga "Hej! Jag lever fortfarande". Har ni också ett regnigt Sverige hos er?
 
 

Frostigt löv - 14 december 2014

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: Tamron Sp 90 mm F/2,8 1:1 Macro
 
 
 

Frost - 14 december 2014

 Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: Tamron Sp 90 mm F/2,8 1:1 Macro
 
Det är första vintern som jag har macroobjektivet. Idag var jag ute under förmiddagen och tog lite bilder på frosten. Så spännande! Jag kom så otroligt nära frosten med macroobjektivet. Jag sitter mest här och är lite "Wow" just nu. Den här smileyn med hjärtögon hade passat in just här.
 
 

Svanar och änder i Hagaparken

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
Den här veckan hade jag avslutning för terminen på cellon. Orkestern var helt enkelt grym! Bakade pepparkakor i torsdags i skolan. Gick och åt på någon pepparkaka genom Rålambshovsparken när jag gick mot tunnelbanan. Min jackficka var helt smulig upptäckte jag senare. Gottegris. Kom upp tidigt idag och såg Luciamorgonen med en kopp varm choklad och lussebullar. Under eftermiddagen kom jag ut med kameran innan mörkret föll. Hagaparken bjöd på en kylig luft och en massa änder och svanar.
 
 
 

Cellorep och julkonsert

 Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Söndagen blev till en cykeltur då jag helt tog ut mig. Skönt! Fick lite besök av Ebba också. Annars har jag läst en hel del. Min vecka ser lovande - trots då att jag säkert även denna veckan inte kommer få så mycket tid till fotografering. Imorgon har jag cellorep en kort stund. På tisdagen har jag konsert! Mina första dagar av veckan består till stor del alltså av cellospel. Resten av veckan får flyta på så får jag se vad som händer. Jag uppdaterar er snart igen, med litet tillbakablickar på julkonserten och mycket annat. Om inte är jag här igen till helgen! Sköt om er tills vi hörs!

Julmarknad på Drottningholm 2014

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Hej vänner! Det blev ju så nu att det stod tomt hela veckan.
Jag började min vecka med en julkonsert med orkestern. Det gick toppen! Resten av veckan blev jag ärligt talat hemma. Jag hoppas att det blir bättre under helgen. Min lördag har innehållit en tur till Drottningholm då det är den årliga julmarknaden som pågår under helgen. Annars har min dag varit rätt så ointressant. Får se vad söndagen har att erbjuda imorgon. Sköt om er så hörs vi!
 

RSS 2.0