Ljus i skogen bland ormbunkar

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 

När regnet började falla och hösten kom (Augusti 2016)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Fredag och höstlovsorkestern!

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Fredag och höstlovet börjar vilket innebär att det inte är vilken fredag som helst. Idag börjar höstlovsorkestern, så hela kvällen kommer jag sitta och spela i orkester. Och när man spelar något första gången låter det alltid sådär, dessutom en fredagskväll. Mitt tips är att lyssna mycket på stycket innan för det är precis vad jag har gjort! Under de närmsta dagarna lär jag väl spela tills fingrarna blöder, men en fin konsert blir det som belöning. Konserter är ändå det bästa med att spela, lätt!
 

Årets första höstbilder!

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Det här var några av årets första höstbilder som jag jobbade med och redigerade. Jag hade faktiskt en tanke med att lägga löven som dem ligger, komposition. Det var väl mest en rolig idé jag fick just då, men det var roligt att göra något utefter en bild som jag liksom fick i huvudet just då. Ibland kan det vara kul att göra nåonting mer än att bara ta en bild. Förstår ni mig?
 
 
 

Vad tog jag för bilder för ett år sedan?

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Runt den här tiden på månaden så brukar jag alltid bläddra tillbaka och se vad jag tog för bilder för ett år sedan. Vad tog jag alltså för bilder i november 2015? Sedan kan det vara roligt att läsa inläggen också, speciellt när det har hänt något extra. Eller som när man får till en bra text, då är det också extra roligt att läsa. Sedan är det framförallt fina minnen mycket utav det. Speciellt någon som jag som har ett så kort minne, haha, då är det superkul att ha kvar allt på en plats.
 

När äpplena faller till marken...

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 
 

Det mörknade och gatlyktorna tändes...

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Hej! Igår var jag ute i regnet en del - på morgonen blev det en snabb cykeltur och på eftermiddagen blev det en promenad vid Djurgårdsbrunn. När jag gick där hann det mörkna och gatlyktorna tändes, medan det regnade. Ändå väldigt mysigt! Min plan är dock att besöka platsen igen vid tillfälle och försöka ta lite fler bilder, gärna när det är lite bättre väder också. Nu är det måndag och sista veckan innan lovet. Den här veckan ska jag fokusera mycket på cellon för på fredag börjar årets Höstlovsorkester vilket betyder att det blir intensiva (men roliga) speldagar från fredag, med konsert på tisdag. Fotopromenader i regnet det lär det inte bli på ett tag alltså! Vad ska ni göra på höstlovet?
 

Höstens färger speglas i vattnet

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Hösten är mer fin på en del platser, som den här platsen. Ser ni hur det höstens färger speglas i vattnet? Underbart! Börjar inte den här allra finaste delen av hösten så sakta försvinna nu. De senaste veckorna har många dagar varit lika gråa som novemberdagar kan vara. Vi får hoppas på det bästa inför höstlovet. Ett höstlov som jag hoppas jag kan fotografera mycket under och inte bara ha mysiga dagar då man bara blir inne en hel dag? Har ni fått många fina höstdagar?

Fjärilshuset, sommar 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 

Långpromenad när hösten var fin

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild: Ebba
 
Var ute och gick en lång runda med ett superbra promenadsällskap. Jag och Ebba brukar ta lång promenader emellanåt och det händer att kameran får följa med. Förra helgen tänkte vi ta oss till Drottningholm för en promenad och lite foto, men när höstregnet kom så satt vi inne och åt kanelbullar och drack te och det är precis lika bra det. Här är bilder på fina Ebba för någon vecka sedan från just en sådan här promenad! Ikväll ska jag iväg och lyssna på en konsert med den duktiga flöjtisten på bilden och det blir ett toppen avslut på veckan!
 

Många löv på avstånd...

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 
 

Hösten på Drottningholm 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
En fredag åkte jag till Drottningholm. Jag såg alla färgerna i träden och ljuset i trädkronorna och jag la märke till hur färgerna speglades i vattnet. Dessa dagar får man ta till vara på när det är grått och tråkigt ute, när inspirationen inte finns där på samma sätt. Jag längtar till vintern och en ny årstid de dagarna. Min favoritbild av dessa tre blev den första. Jag la ut en liknande bild fast tagen med mobilen och i svartvitt och då fick jag en kommentar om det såg ut som ett infrarött foto. Jag länkar till en sökning på google som jag gjorde efter det. Faktiskt väldigt intressant! https://www.google.se/search?q=infrar%C3%B6tt+svartvitt&biw=1093&bih=538&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVkLCYpN_PAhWFEiwKHWYpBQAQ_AUIBigB
 

Vattendroppar och mönster

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Promenader precis efter att det har regnat, eller till och med medan det regnar, det är så mysigt. Bilder som dessa är något jag tar varje år. Vattendroppar är alltid roligt att fånga och mönster på löv det är ju något som har fascinerat mig de senaste åren. Det här mönstret påminde mig om en hemlig skattkarta? Dropparna och det intressanta mönstret fångade mina blickar och kom till bildsamlingen hösten 2016!
 

Höstlöv, höstljus och höstfärger

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 

Kalejdoskop höst 2016!

Bild: Hanna Kamera Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild: Hanna (jag)
 
Ja, välkommen hösten! Jag är äntligen här med min höst i bilder. Fast, jag vill bara skriva några saker först. Först och främst ser jag era kommentarer och älskar att läsa dem, ni är bäst! När ni vad ni tycker om bilderna och varför ni gillar bilderna. Det är jättekul att läsa och jag som fotograf känner att jag utveckla så mycket mer då. Och vet att jag är sämst på att svara, men jag ser allt. Jag svarar när jag får tid över för jag vill också svara! Sedan vill jag, hm, jag vill att min blogg ska vara en plats som man kan bläddra i. Jag kanske inte uppdaterar varje dag eller varje vecka, varje månad. Men jag vill att man ska kunna se från början, klicka sig in på en kategori och se en utveckling. Eller som nu när jag delat min sommar så länge - att det blir som en dagbok? Förstår ni hur jag menar? Nu känner jag mig redo för att börja dela min höst med er!
 

Stalpet, Vattenfall - 27 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
För att göra resan hem lite roligare åkte vi förbi Stalpet. Ett stort och mäktigt vattenfall som var riktigt häftigt att se. Vi blev faktiskt tipsade av mammas kompis, så det var ett riktigt roligt tips. Så här satt vi och åt våra mackor som vi hade med oss. Jag förundras över vilken natur Sverige kan bjuda på! Här kan ni läsa mer om vattenfallet: https://sv.wikipedia.org/wiki/Stalpet Efteråt kunde man nöjd och glad sätta sig i bilen igen för att åka den sista biten hem!
 
 

Fjäril - 26 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
En liten filur som satt på gardinen på kvällen. Det vill säga innan fjärilen flög iväg och satte sig på fönstret. Jag har alltid tyckt att det varit så häftigt med mönster på fjärilsvingar! Jag har suttit och jobbat ett tag med lite tidsinställda inlägg till en annan sida men jag kände att jag skulle ta en paus med det nu. Jag kan nämna att imorgon så kommer mitt sista sommarminne upp, sedan kanske det kan bli ett uppehåll till helgen. Återstår att se! Efter det så ska jag minsann regna in hösten här också i flera veckor. Jag har så mycket! Sommarminnen har jag kvar, men jag ska försöka ta ner det lite, haha. Hoppas att ni har gillat sommarbilderna i alla fall!
 
 

Nattfjäril - 27 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
På morgonen samma dag som vi skulle åka hem satt det en vacker lite grönaktig nattfjäril på väggen. Det var lite halvkasst ljus så bilderna blev sådär. Men jag ville så gärna visa er dessa bilder också!
 
 
 

Körsbärsdalen (Skogen) - 26 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm

Körsbärsdalen (Vattenfall) - 26 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Dagen innan vi åkte hem igen så passade jag och pappa på att åka bort till Körsbärsdalen igen. Det finns ett vackert vattenfall inne i skogen som jag ville testa att fotografera lite med stativ. Min favoritbild blev bilden i mitten. Jag fastnade för rötterna i bilden, det såg spännande ut på något sätt. Fast färgerna i den sista bilden är också härliga tycker jag. Lite guldigt ljus nästan!
 

I Lomma på middag! - 25 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Några dagar innan vi åkte hem igen blev det middag i Lomma! Roligt med lite andra bilder än alla naturbilder! Visst ser det både gott och somrigt ut? Det serverades en god sallad med t ex äpple i. Kladdkakan var supergod också! Inte ofta man blir bjuden på middag, så det är ju en lyx när man väl blir det. Hoppas att ni får en fin tisdag!
 
 
 

Häckeberga Naturreservat (2) - 24 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 
 

Häckeberga Naturreservat (1) - 24 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Jag och pappa promenerade vid Häckeberga Naturreservat som jag aldrig tidigare varit vid då. Dessa bilderna som jag börjar med att dela kommer från början av promenaden då man gick precis vid foten av en hög kulle innan vi kom in i skogen som gav skugga en varm dag, väldigt varm dag. Idag har jag varit ute i skogen och gått. Fotograferat i ett mysigt ljus. Om ca två veckor ska jag börja dela alla höstbilder med er och det kanske kan vi ha lite bättre uppdatering då? Skulle det vara något uppskattat? Det är ungefär nu som hösten börjar bli riktigt vacker och jag har en hel del fotoplaner kvar innan vintern kommer. Jag är sugen på varm choklad var och varannan dag också. Haha, är det ett hösttecken? Hur märker ni av hösten, eller på vilket sätt gör ni det? I färgerna, i maten - berätta för mig!
 
 
 
 

RSS 2.0