Dalby Söderskog (Skogen) - 18 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Jag har väl redan skrivit om hur vackra Skånes skogar är? Det här är en av alla dessa skogar, Dalby Söderskog. Skogen ligger ganska så nära oss också så det tar inte alls speciellt lång tid att åka dit. På första bilden ser ni pappa som gick lite före mig, nyfiket in i skogen. På sista bilden ser ni bron, eller vad heter det nu igen, över till ängen. Usch, jag är så otroligt trött. Vill bara gå i ide fram tills att cellon börjar och hoppas på bättre tider då. Nu ska jag mysa ner mig under en filt med en kopp te och Outlander!
 

Cykeltur på landet - 17 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm + 70-300 mm
 
Jag måste säga att jag gillade första bilden väldigt mycket och jag känner att jag saknar landet superdupermycket när jag ser bilden. Många dagar nu när det nästan känns lite höstigt i luften så saknar jag speciellt landet. Kan någon ta mig tillbaka? Ibland är det just det jag önskar. Vad tycker ni om alla bilder än? Det finns en del kvar fortfarande som jag såklart kommer att dela under de närmsta veckorna, njut vänner!
 

Cykeltur, Pappa - 17 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild: Pappa
 
 
 

Everlövs Kyrka - 17 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
För idag är det mina födelsedag och idag blir jag 17 år. Alltså tänk att jag bli 18 år nästa gång - lite sjukt? Vi firar det här med lite nya bilder från den 17 juli dagen till ära! Jag och pappa begav oss ut på en cykeltur, nu när vi ändå äntligen hade cyklar på landet. Det blev en lång cykeltur till Everlövs Kyrka som ni ser på bilderna. Det var så härligt att rulla omkring på en cykel ute på landet! Jo, jag har haft en cykel tidigare, fast det var när jag var yngre och då kunde jag inte cykla lika långt själv. Dessutom var damcykeln, en gammal DBS väldigt skön att cykla omkring på. Cykeln hade också en korg där kameran fick perfekt plats, så cykelturer med kamera på landet, se upp för här kommer jag nu! 
 

Macro - 17 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Hej på er vänner! Jag började skolan idag igen, första dagen i gymnasiet. Stelt och pirrigt. Jag undrar om det kan sammanfatta dagen? Första dagarna blir tidiga och slutar ändå i hyffsad okej tid. Imorgon start vid 8 med idrott och slut vid 15. Åh, jag satt och läste hela vägen hem på tunnelbanan i Outlander vilket ändå var väldigt mysigt. Serien är förövrigt superbra också! Mina närmaste planer nu är i alla fall att göra varm choklad och ta tag i celloövning!

Kvällspromenad (Solnedgång) - 14 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm + 50 mm
 
På kvällen tog jag och min lillebror en kvällspromenad eller vi tog en liten tur på cyklarna. Och visst var himlen fin den här kvällen? När vi skulle gå och lägga oss var faktiskt himlen ännu finare, dock fick jag endast mobilbilder på det. Ett av de bättre sommarminnena den här kvällen!
 

Kvällspromenad (Slottet) - 14 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm + 90 mm
 
Här är två bilder på slottet som jag skrev om i förra inlägget. Visst är det fint? Jag vet att folk också brukar fiska här i sjön. Bilderna är tagna under en kvällspromenad/cykeltur!
 
 
 
 

Skogsutflykt - 14 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Ja, vi fick fina gamla cyklar av farmor som hon hade fixat till! Så den här dagen var vi också ute på en cykeltur för att testa våra nya cyklar. På första bilden ser ni min lillebror som kom cyklande in i bilden när jag fotograferade, men bilden blev ju ändå fin och mysig. Skogen är ganska så liten  men väldigt vacker ändå och ligger precis vid slottet som ligger alldeles precis några meter bort.
 

Knäbäckshusen, Österlen (Stranden Del 2) - 14 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Det här var vägen ner till stranden och med havet där i bakgrunden. Åh nu längtar jag tillbaka mycket! Den här veckan är min sista hela sommarlovsvecka, vilket är lite både och. Jag ser framemot att börja i skolan/gymnasiet och ha rutiner varje dag. På något sätt vet jag ju också att tiden kommer springa iväg när så fort man har dessa rutiner också. Jag är nyfiken och nervös på samma gång. Hur kommer det egentligen bli? Och jag ser framemot att utvecklas med hur jag ser på bilder och när jag fotograferar under de kommande tre åren. Min lillebror börjar nu den 18 så jag får några dagar hemma själv, vilket ska bli skönt. Nä, jag ska försöka ta vara på de sista dagarna nu och njuta!
 

Knäbäckshusen, Österlen (Stranden Del 1) - 14 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Från den 14 juli inleder jag med bilder från Knäbäckshusen och de första bilderna kommer från stranden. Alltså platsen kändes nästan som att vara utomlands, väldigt vacker strand. Det är ju så att man undrar om det är Sverige? Det fanns fullt av rallarrosor vid stranden. Vackert, eller hur?
 

Österlen (Macro) - 13 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
Jag avslutar 13 juli med lite macrobilder från farmor trädgård. Jag älskar att gå runt där i trädgården första dagarna när vi är hos och hälsar på. Det blev ärligt talat inte så jättemycket macro från Skåne i år. Här är några av de få macorbilderna som blev och de är jag ju å andra sidan väldigt nöjd med. Vad tycker ni om bilderna?

Stenshuvud (Promenad) - 13 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Efter att vi varit nere vid stranden gick vi en kort promenad i parken i Stenshuvud. Naturen i Skåne är verkligen så magisk! Så idag delar jag två bilder från våran promenad och jag tror inte att det behövs några ord. Här är en länk där ni kan läsa mer om Stenshuvud: http://www.sverigesnationalparker.se/stenshuvud/
 
 

Stenshuvud (Stranden) - 13 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
Nu kommer några dagar då vi befann oss hos farmor, jag pappa och lillebror. Den 13 juli åkte vi till Stenshuvud och jag kan säga att det var iskallt i vattnet så jag stod mest i strandkanten och doppade fötterna. Visst är stranden fin? Ett av världens finaste ställen, lätt! Vi hade med oss mackor som vi satt och fikade med på en bänk. Första två bilderna som ni ser är från promenaden som man går ner till stranden. Jo, vi såg maneter också och jag tror att vi såg den så kallade öronmaneten.
 
 

En kvällspromenad (Vid hästarna) - 11 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild: Alva
 
Här kan vara mina två största favoriter från årets Skåneresa. Alva i solnedgången. Jag älskar första bilden men den andra är ju fin den med. Vilken av bilderna gillar ni bäst? Kände att jag ville ta de här bilderna i ett enskilt inlägg och ja, det blev ju fint så!
 

En kvällspromenad (Solnedgång) - 11 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 

En kvällspromenad (Vid hästarna) - 11 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Alltså dessa bilder har jag längtat så mycket efter att dela. Till just den här kvällen vill jag också skriva att jag mer och mer den senaste tiden har insett att varje bild inte bara behöver vara bra. Visst jag önskar och vill kanske att bilderna ska vara bra, men framförallt så betyder det så mycket att se det som fina minnen. Den här kvällen hade vi grillkväll och sedan tog jag en promenad med barnen ner till hästarna. En stund som jag kommer sakna mer när hösten kommer!
 

Promenad vid Körsbärsdalen (Porträtt) - 11 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild: Pappa, Alva, Riber och Bodil
 
Och det här var mitt fina sällskap på under promenaden! Jag gillade bilden på Alva också... Vad tycker ni om den sista bilden? Och bilden på hela gänget såg ju så härlig och somrig ut så den fick vara med också!
 
 
 

Promenad vid Körsbärsdalen (Natur) - 11 juli 2016

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Den här dagen får vi dela upp lite grand och jag börjar med att dela bilderna från Körsbärsdalen. En vacker plats, det behövs väl inte så många ord? Vi åkte dit med familjevänner och tog en promenad. Vi var där förra sommaren men det var däremot första gången dem var där, så det var kul att visa. Precis som att det nu är roligt att visa er dessa bilder och jag kan säga att det kommer fler bilder från Körsbärsdalen!
 
 
 

Regn och regn - 10 juli 2016

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Början av dagarna på landet var regniga så det blev inte mycket gjort de dagarna. Jo, en hel del läsning. Vet ni att min säng på landet är så skön och mysig? Den är gammal och är helt enkelt väldigt bra kvalité. Lätt att sakna lässtunderna i den sängen! Vad gör ni när det regnar om somrarna?
 

RSS 2.0