Blåsippa - Mars 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
En Blåsippa/bild som jag blev väldigt nöjd med! - Tänkt att ja skulle få upp bilden ett tag nu. Äntligen! Vad tycker ni? Kanske får upp något mer från den här mappen (18 mars) innan helgen, eller till helgen. Har någon till fint. Idag efter skolan tog jag mig iväg och köpte ett nytt SD-kort. Det behövdes! Så på hemvägen knäppte jag lite bilder på gula Tussilago. Halvnöjd. Får se om jag kommer igenom de bilder imorgon under bilden i skolan. Vänner, det är april imorgon!
 

Snödroppar och regn!

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 90 mm
 
Söndagen har bjudit på regn, regn och ännu mer regn. Jag var ut en stund och fick med mig lite snödroppar fulla av regndroppar - Sådana bilder vill jag ta fler av! Vad tycker ni? Första bilden blev en aning ljus. Men kört lite redigering så tror att det blev lite bättre i alla fall. Såg att som att jag varit inne i en dusch när jag kom hem. Håret fortfarande en aning fuktigt - Men sitter och dricker te och fixat runt lite här. Lite mysigt faktiskt! Regnet fortsätter imorgon, men på tisdag blir det äntligen sol igen vänner! Så, jag funderar på att ta mig hemåt fort, kanske fotografera lite på hemvägen och ta mig iväg sen och köpa ett nytt SD-kort till kameran. SD-kortet är i stort sett fullt. Flera gånger de senaste gångerna som jag varit ute så har kameran påmint mig om det "Kortet fullt": Så jag har raderat lite bilder som jag vet ligger på datorn - Synd om datorn skulle krascha i och för sig. Hur lång det ungefär brukar det ta för er innan kortet blir fullt? Det här kortet har jag haft sedan sommaren 2013, sen augusti 2014 så har jag dock kommit mer och mer in i fotograferandet. Så, det är på tiden att byta tror jag också!
 

Porträtt vid Judarnskogen - 28 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Fokus blev helt okej idag under dagen lilla fotografering. Det är inte så enkelt att få 100 % skärpa på ögonen. Så nu när jag börjar komma på lite knep för hur jag ska gå till väga för att skärpan ska komma på ögonen så blir jag inte lika petig. Det ser ju faktiskt rätt så bra ut! Skärpan blev lätt bättre än senast jag var ute och fotograferade så här. Så ger sig. Ännu bättre lycka nästa gång. Idag jobbade jag mer efter att ställa in skärpan på saker. Så t e x på första bilden ställde jag skärpan på min cykelhjälm så blev skärpan rätt så bra faktiskt. Sedan är de en annan sak med att jobba på att få med mig själv. Ibland blir det för mycket mellan huvud och bildkant. Så, där får jag testa mig fram under tiden som jag fotograferar.
 

Västerbron - 19 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 
 

Stjärnor eller damm?

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm Redigering: Hanna
 
Hej igen! Efter någon dags uppehåll. Har varit iväg och haft cellolektion i måndags och ikväll blir det orkester. Annars så har skolan varit igång igen, som vanligt. Här två bilder från en kväll ute i mörkret. Jag vet inte riktigt om det är stjärnor eller damm - Så vi säger att det är båda och! Det blev i alla fall lite coolt i redigering tycker jag. Vad tycker ni om bilderna?
 
 

Naturreservat i Ursvik - 22 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild: Pappa
 
Tog en promenad vid ett naturreservat i Ursvik med pappa innan lunch. Fick lite porträttidéer så får se om jag tar mig tillbaka hit senare i år. Jag är rätt så inne i porträtt just nu. Speciellt i sådana här "Graffitti" miljöer. Så, utveckla idéer i Graffitti miljö det ska jag göra mer av. På tal om porträtt. Pappa är rätt så svår att ta porträttbilder på. Han har så "kisande" ögon, eller trötta kanske. Hm. Jag försökte se på Ebba eller mig själv om det var lika kisande, eller typ mer öppna. Det var lite svårt. Men testa ni att gå tillbaka och se. I alla fall. Det var kul att stå bakom kameran igen! Måste få till några porträttfotograferingar nu under april!

Porträtt i vintrigt Sverige - 21 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Hanna
 
Idag tog jag mig ut både på förmiddagen och eftermiddagen och fotograferade porträttbilder. Ställde in kameran så att den "tickade iväg" på 10 sekunder, så hann jag sätta mig framför kameran. Har inte gjort detta tidigare då jag inte vetat att funktionen funkade på manuellt också. Men, idag var jag då alltså ute och prövade på det här lite. Efter förmiddagens fotografering så såg det rätt så bra ut i kameran, men såg senare i datorn att fokusen inte var där så 100 % som jag hade önskat. Slutsats efter eftermiddagens fotografering - Fick till det bättre när jag tänkte mer i att ställa in fokusen på en sak/motiv ungefär där jag satt. Jämförelse med 2012 så är jag nog också mer petig. Idag vet jag att fokus gärna ska ligga på ögonen i porträttbilder och inte på t e x näsan. 2012 visste jag inte det, vilket då såklart hade gjort att jag tyckt att bilden var okej. Posen såg ju bra ut osv, det var bara det där lilla extra fokusen som saknades. Bakom kameran när jag fotograferar någon ser jag ju dessutom var fokusen hamnar, alltså kan jag mer direkt förbättra resultatet. Får se om jag laddar upp någon mer "failad" bild senare i veckan. Eller, failad och failad, men något jag ändå tyckte var rätt så okej. Det var trots allt första gången jag fotograferade på det här sättet! - Mera sådant här!
 
 
 
 
 
 
 

Mönster, Redigering - 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Den här bilden delade jag i svartvitt i veckan. Testade mig fram i redigering och kom fram till att den ju var väldigt häftig i färg också. Jag gillar det blå nere i hörnet där, det lyste liksom upp lite. Vad tycker ni? Eller såg det häftigare ut svartvitt?
 

Stockholm - 19 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Med dagens landskapsbilder över Stockholm blev jag rätt så nöjd. Himlen blev inte för ljus, vilket den annars lätt blir för mig. Här är tre favoriter. Men fortsätta ta landskapsbilder det ska jag. Lär dock varken bli mycket landskapsbilder eller fotograferande överhuvudtaget imorgon. Väntas snöblandat regn! Så det får nog bli en redigeringsfredag. Till nästa fotografering väntas också en ren lins. Hur gör ni när ni gör rent linsen?
 

Mönster, svartvitt - 18 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
I färg hittar ni här under! Ställer samma fråga, så får ni svara tänka och fundera lite över det. Svartvitt eller färg? Vad tycker ni?
 
 
 
 

Mönster, Färg - 18 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Såg denna lilla boll. Eller vad är det egentligen? Gillade mönstret så tog någon testbild. Blev ju rätt så snyggt ändå. Fler bilder finns svartvita här ovanför! Tänkte framförallt att mönstret skulle bli snyggt i svartvitt här. Vad tycker ni? Färg eller svartvit?

Vid stadshuset en solig marsdag - Porträtt, 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm På bild: Ebba
 
Den här platsen var riktig fin att fotografera vid. Här två på Ebba som alltid blir lika bra på bild. Min favorit var lätt den första. Åh! Vad tycker ni? Nästa fotografering med Ebba blir nog till våren. En liten vårfotografering någon gång under april. Känner det bara som att det blir roligare och roligare att fotografera människor. Skulle dock behöva fler modeller att "öva" tillsammans med. Så, är någon av er fotografer sugna på att ta en heldag med fotografering någon dag? Så räcker jag upp handen. Nej men ärligt. Det skulle verkligen vara jättekul att ha någon att fotografera mer med. Så är ni lite sugna på det får ni gärna lämna en kommentar.
 
 
 
 
 

Vid stadshuset en solig marsdag - 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Här kom jag förbi i lördags när det blev en långpromenad. Så fina skuggor här vid Stadshuset på eftermiddagen nu i mars. Så här blev det lite spontant några porträttbilder också. Här ska jag försöka ta en lång heldag med porträttfotografering senare i vår. Slutet av april, början av maj gissar jag att det blir. Porträttbilder ser ni här ovanför!
 

Graffitti i Rålambshovsparken - Porträtt (Mars 2015)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 50 mm På bild: Ebba
Här fina Ebba! Åh, så bra hon blir på bild! Speciellt när fotografen också får till bilden. Hit ska jag ta mig till påsklovet också. Ska försöka få med mig en till kompis hit. Och så har jag hittat fler sådana här platser. Så här ska porträtt utvecklas.

Graffitti i Rålambshovsparken

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm Redigering: Hanna
 
Här gick jag förbi för någon vecka sedan. Tänkte rätt så snabbt att jag ville ha porträttbilder därifrån. Så i lördags knäppte jag någon bild. Har dock fortfarande idéer, så jag ska försöka sätta det i verket under våren. Får se vad jag kan få till med den här bakgrunden. Kan nog bli riktigt coolt i sin helhet.
 
 
 
 
 

Tusensköna - Mars 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Godkväll! Sitter och dricker upp det sista av teet. Redan söndagskväll? Förra veckan blev jag hemma större delen, men jag tycker minsann ändå att tiden flög iväg. I helgen har jag tagit lite nya porträttbilder med Ebba. Det blev en riktig långpromenad. Från Rålambshovsparken bort till stadshuset. Kallt men en värmande sol. Vi tog en fika som och värmde oss på ett café. Fick någon idé dit jag vill senare i vår igen och fotografera. Kanske kan dra med mig en annan kompis dit till påsklovet? Har så många porträttidéer i huvudet. Sättas i verk i vår det ska det minsann.
 
 
 

Lila krokus - 13 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Igår tog vi ute mellis! Riktigt mysig. Men fortfarande är det lite sådär vårkyligt skulle jag säga. Lätt att solen lurar en. Men lite varmare i solen är det nog allt. Våren har nog trots allt gjort entré. Krokus, vintergäck och snödroppar. Och tänk att vi fått så fina dagar nu flera dagar i rad. En hel vecka nästan?
 
 
 
 
 

Låt mig presentera Kalas

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Se vilken söt en! Stötte jag på när jag fotograferade krokus här om dagen. Låt mig presentera Kalas (grannens katt!) . Hon är rätt så skygg, kan reagera lite på ljud. På bilden tittade hon upp just för att hon reagerade på ljudet. Men bara jag satte mig ner och tog det lugnt blev det rätt så bra.

Orange krokus - 12 mars 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Solen sken! Så jag tog mig ut. Målet med promenaden var en fin krokus så jag tog endast med mig macroobjektivet. Osmart då jag sen såg något annat fint också då jag nog hellre skulle velat ha 50 mm. Så jag fick ju ångra mig lite. Så någon till bild från promenad har att väntas. Kanske till helgen? Ska jag se om jag kan trixa lite med bilderna först.
 
 

Våriga redigeringar - Mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv. 90 mm Redigering: Hanna
 
 
 

Krokus - 10 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Idag såg jag lite fina krokusblommor. Bara en liten bit ifrån huset! Gissa om jag blev glad? Äntligen! Men ska dock hålla ögonen öppna efter ännu mer krokus. Redigerade lite så det blir något till inlägg med lite våriga redigeringar. Men det kommer upp imorgon! Bloggen känns plötsligt så mycket mer vårig. Åh, vad det är härligt! Men vi får se om snön så småningom kommer tillbaka senare i månaden. Brukar det inte vara så? Hoppas på att det inte blir så i år, det kan man ju alltid göra. Nu vill jag ju fotografera ännu fler blommor!!
 
 
 

Vintergäck i solen - mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag vaknade upp idag och kände mig förkyld (början på en förkyldning) så jag stannade hemma. Vaknade även upp till blå himmel och sol. Så, jag tog mig ut efter ett tag och tog en promenad faktiskt. Letade efter krokus, så jag såg nog inte så mycket mer. Krokus hittade jag tyvärr inte. Får ta mig tillbaka till helgen. På vägen tillbaka stötte jag i vilket fall som helst på lite fina vintergäck så jag knäppte någon bild. Härligt var det att komma ut i solen även om jag inte fann någon krokus. Ska försöka sätta mig och öva igenom lite låtar på cellon. Drar nog iväg, om inte annat med lite alvedon idag, till cellon.
 

Vårigt vid Görvälns - Mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Förstårs är dessa två bilder redigerade. Blev speciellt nöjd resultatet på första bilden.
Görvälns var fantastiskt fint idag. Denna soliga, marsdag. Varmaste dagen i år!? Så härligt! Den här platsen är perfekt för att öva landskapsbilder, så hit kommer jag säker tillbaka senare i vår när det är grönare utomhus. Härligt! Har ni varit ute i det fina vädret idag?
 
 

Porträtt i svartvitt - Februari 2015 (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ebba
 
Här fina Ebba på två svartvita porträttbilder, från februari!
 
 

Rålambshovsparken - 6 mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Trodde nästan att det inte skulle bli något fredagspromenad idag då det regnade en del på morgonen. Men det blev faktiskt uppehåll. Fredagspromenaden tog jag idag bara utanför skolan, i stort sett. Parken heter Rålambshovsparken. Så, det blev faktiskt en härlig liten promenad. Knäppte någon bild här vid bron (bilderna) . Mina landskapsbilder blir för ljus märker jag. Dessa bilder fick jag redigera en del för att få till ett ok resultat. Då jag ändå först ungefär i augusti förra året kom på att det var mycket roligare att fotografera på manuellt så kan jag känna att det får komma med tiden. Lätt att jag vill ha som mål att kunna ta bättre bilder landskapsbilder till januari 2016. Så, det här är något som jag får jobba med. Porträtt är lite annorlunda. Det är nästan enklare att så att det blir okej först. Där har jag ett ansikte att gå efter, kanske därför det blir enklare. Men där finns naturligtvis mycket att jobba med också!
 
 
 
 

Vintergäck och snödroppe - Redigering 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv 90 mm
Här lite redigering på vintergäck och snödroppe. Jag blev rätt så nöjd med resultatet faktiskt. Jag gillar att det är starka färger, speciellt på första och sista bilden. Lyste upp väldigt mycket där i sista bilden. Kanske lite för mycket till och med. Vad tycker ni?
 

Utslagna vintergäck - mars 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag gillar ljuset på första bilden. Det gjorde det gula mer som solen, om ni förstår vad jag menar. Hm. Det lyste helt enkelt upp mer. Andra bilden tycker jag blev lite kall och kylig. Men jag gillar den! Ska se om den kan bli något i redigering.
 
 

Snödroppar och vintergäck - 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag slutade tidigt idag så jag var ute en stund och knäppte lite bilder efter skolan. Så, här de få vårtecken som jag ännu sett. Tänkte köra lite redigering på det och se om jag kan bättra på det bruna och tråkiga i bilderna. I alla fall. Ser framemot att fånga mer vår i bild!
 

Porträtt i svartvitt - februari 2015 (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm 90 mm På bild: Ebba Redigering  Hanna
 
De två första bilderna tänkte jag genast att det kunde bli något i svartvitt. Fjärde bilden såg ni i färg tidigare. Det är något speciellt med porträtt i svartvitt. Eller hur? Så mycket känsla som framhävs i bilden. Dock hänger det väl också på bilden i sig. På vinkeln och på vad som händer i bilden. Jag tycker framförallt att sita bilden, den riktiga närbilden faktiskt passade i svartvitt. Wow!
 
 

Louise Bourgeois på Moderna Museet!

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Tänk att det redan är söndag och sista sportlovsdagen! Redan? Tog en sväng till Moderna Museet med mamma idag. Under våren har finns det en utställning med/av Louise Bourgeois. Hon var en fransk skulptör, målare och tecknare. Den stora spindeln utanför Moderna Museet heter Maman. Kanske lite rörig. Vad tycker ni? Men det kanske är en passande rörighet just här. Ska pröva på lite redigering där. Glasflaskorna tycker jag bara ser spännande ut!
 
 

RSS 2.0