Solros knopp - Augusti 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

Skördemarknad på kolonin - 30 augusti 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Var iväg och spelade på kolonins skördemarknad. Solen sken så det var perfekt att sitta ute och spela. Tredje året i rad - jag hoppas verkligen den här lilla traditionen fortsätter. Det är kul att spela ute och kul att det är så många som uppskattar något man gör. Jag brukar gå nere vid koloniområdet ofta och fotografera. Makro är ju det jag brinner för och vill utvecklas mycket mer med och kolonin är super när det gäller makro. Sen kommer såklart vissa dagar då jag inte alls blir lika inspirerad där nere och bara promenerar förbi. Men det är varmt och inspirationen är på topp är det som bäst att gå vid kolonin och fotografera. Har ni något ställe som ni trivs att fotografera vid? Typ där man kan gå om och om igen och hitta nya saker varje gång att fotografera? Bilden kommer förresten från en promenad vid kolonin här om veckan. Ha det så bra så hörs vi i veckan!
 

Blåvinge - Augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Igår var jag ute ett och tog en eftermiddagspromenad. Var inte så inspirerad - tills jag hittade den här. Blåvingar är ju rätt så små. Jag märkte när jag närmade mig den att den flög iväg väldigt lätt. Så det var inte det lättaste att fotografera. Gissa om jag blev lite glad över att jag fick någon bild. i alla fall? Gillade sista bilden väldigt mycket! Blåvingar är ju så vackra också tycker jag.
 
 

En morgon i gräset, spindelnät - 23 augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Jag låg i gräset och fotograferade. Det var vått av dagg. Daggen var vacker på spindelnäten på morgonen. Och jag åt frukost nöjd, med ett leende på läpparna. Jag skulle vilja utveckla att kunna ställa in skärpan så den hamnar över hela motivet. Det är nog nästa steg i min utveckling. Men vad tycker ni om dessa bilder?  
 
 

Grymön 22 augusti 2015 - Utsikt

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Här är två utsikter från Grymön. Jag gillar inte linjerna. Om jag hade haft ett proggram att sudda ut det i hade jag gjort det. Jag gillade framförallt nedersta bilden. Vad tycker ni? Riber slutade tidigt så när jag gjort klart min lunch satte vi oss framför Transformer 1. När filmen tog slut fortsatte vi med 2:an och lite snacks åkte fram. Bara för att det är fredag imorgon. Så eftermiddagen blev lugn. Har ni sett Transformers?
 

Kräftskiva - 22 augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Här är tre matbilder från den lilla kräftskivan vi hade i lördags. Själv är jag inte mycket för kräftor, men köttet var så gott. Jag åt så god mat under helgen och var mätt glad och nöjd när vi åkte hem på söndagseftermiddagen. Jag har lite landskapsbilder från lördagen som jag tänkte dela med er imorgon. Igår kom jag inte in på blogg.se, anledningen till att det inte blev något inlägg här då. Ha en fortsatt toppen onsdag!
 

En helg i Norrköpring - Älgsjön

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Jag har haft en riktig mysig helg på landet. Gått promenader, ätit god mat, badat och njutit av värmen. Vilka varma dagar vi har haft de senaste dagarna! Jag har njutit av en fin utsikt och ja. Bästa helgen på ett tag. På bilden syns Älgsjön. Vattnet var friskt, lite kallt i början, men så härligt. Idag firar jag 16 år - med förkylning. Tänkte komma igenom helgens bilder och sedan sätta mig och läsa med en tekopp i närheten hela dagen. Vad gör ni den här måndagen?
 
 

Makro - 18 augutsi 2015

Bild. Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm

Ebba - Hår åt alla håll - Augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ebba
 
Åh. Dess bilder på Ebba när håret blåser åt alla håll blev ju jättehärliga. Så vi ser tillbaka på sommarlovet med dessa bilder. Vad tycker ni? Jag blev väldigt nöjd.
 
 

 

Ebba - Tranebergsbron Augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild Ebba
 
Åh vilken modell! - ska jag börja med att skriva. Tycker att Ebba är så rolig att fotografera tillsammans med. Väldigt lätt att demonstrera och de här blå och klara ögonen gör det lätt med fokusen (för det mesta) . Det var väldigt fint att fotografera under Tranebergsbron. Precis under bron var det så fint ljus! Mitten typ. Det utgår vi ifrån nästa gång. Vi började med att fotografera mot betongen. (Bilderna i inlägget) Jag tänkte dela lite fler bilder. Lite hårbilder som jag blev nöjd med och några svartvita också mot slutet av månaden. Nu ska jag ta och skicka iväg bilderna innan jag gör något annat. Ha en fortsatt bra fredag!
 

Redigering, torsdag och sol

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ebba
Hej! Solen skiner och det känns ju så skönt. Jag känner verkligen att jag blir peppad av det här fina vädret. Försöker kanske ta mig ut på en promenad för att fotografera lite. Fastnade i lite youtubevideos innan jag tog tag i bloggandet. Vill bli färdig med lite redigering på Ebba också som vi tog under Tranebergsbron i veckan. Inte mycket kvar alls av redigeringen så det sista ska bli gjort. Tänkte dela några av bilderna med er under resten av veckan och skicka över bilderna till Ebba. Så det stor som prio ett just nu. Sköt om er så hörs vi imorgon. Tagga fredag!
 
 

En tripp till Gamla Stan - 19 augusti 2015

Bilder. Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Idag första dagen i skolan - slutade tidigt, vilket var skönt. Åkte hem och lämnade av väskan och drack ett stort glas vatten. Tog en tripp in till Gamla Stan idag. Gick runt ett tag och tog någon bild. Det är så roligt att  fotografera i miljöer där människor rör sig - alltså miljöbilder, rörelser. Det är absolut något som jag vill utveckla vidare. Ångrade mig lite att jag inte tog med mig några glasspengar - hade varit en perfekt dag. Det är ju nu man vill ha sommarlov? Men det känns okej. Är taggad på att komma igång måste jag säga! Är ni lika taggade? När börjar ni? Har ni börjat skolan ännu?
 

Sista sommarlovsdagen - 18 augusti 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
För min del är det sista sommarlovsdagen idag. Jag som tyckte att sommarlovet precis började? Precis som med alla andra lov - tiden springer iväg. Jag undrar förresten om man tänker mer på tiden när man blir äldre? Igår var jag ute och fotograferade lite ny porträttbilder med Ebba under Tranebergsbron. Spännande miljö att fotografera i - är sugen på fler fotograferingar där. Så jag satt och kollade igenom lite bilder och drack upp den varma chokladen som jag hade haft med mig. Får se om jag tar tag i lite fler bilder idag. Cyklar ner till vattnet och badar sista sommarlovsdagen, och försöka komma ut på lite makrofotografering i eftermiddag. Får passa på när jag har möjlighet under dagarna och när solen är framme! Låter som ett bra avslut på lovet tycker jag.

Stockholm by night - 16 augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 18-55 mm
 
Hörde Gunhild Carling igår kväll i Vitabergsparken. Musiken var grym. Vitabergsparken var vacker. Får se om jag tar mig tillbaka dit någon dag efter skolan om någon vecka. Promenerade tillbaka ner till Slussen. Det var en vacker kväll. Solnedgången var vacker med hustaken som blev mörka i horisonten.
 

Stockholm by night - 15 augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
Åkte in för att se lite av operan igår kväll på Stockholm Folk Festival. Otroligt mycket folk. Men såg den stor skärmen och lite av scenen mellan alla huvuden. Nackdelen med att vara kort typ - eller fördelen? Promenerade en bit. Tog oss sakta ner till Kungsträdgården för att åka hemåt. Zara Larsson drog igång publiken. Stannade till och såg/hörde lite av början. Härlig stämning. Här är lite Stockholmsbilder. Jag gillar färgerna i vattnet. Men inte sådär galet nöjd. Kanske ska ta någon kväll nu till hösten, vintern och åka in. Testa ta lite bilder med stativet på vattnet. Ni vet så där så att vattnet ser sammetslent ut. Har ni några tips. Vad ska jag ha för inställningar för bästa resultat? Kul att läsa vad ni har för tips att komma med!
 

Mer från 12 augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 

12 augusti 2015 - Blommor

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm

Fjärilar! - 12 augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
En kolonilott nere på kolonin är rätt så övervuxen. När det är varmt, speciellt när det är varmt trivs fjärilarna så bra i det övervuxna. Jag såg flera stycken fjärilar, Påfågelöga och Silverstreckad pärlemorfjäril, och en endaste Citronfjäril. Där fastnade jag en stund! Men det var skönt att sitta på huk i gräset, höra gräshopporna (att man bara hör ljudet från gräshopporna - var är dem, kan man fråga sig) och smyga på fjärilar. Lite redigering på bilderna idag, men ni får lite försmak här. Jag måste förstås också nämna konserten igår. Eldfågeln var absolut bäst! Här skickar jag med en länk till Eldfågeln så kan ni lyssna till det om ni vill. Visst hör man fåglarna? https://www.youtube.com/watch?v=7zKdjmBKjHI
 
 
 

Redigering, fjärilar och konserthuset ikväll - 12 augusti 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm Redigering: Hanna
 
Jag har suttit och redigerat lite under förmiddagen innan lunch. Tänkte komma ut på en promenad för att röra lite på mig och så väntas lite till redigering när jag kommer hem. Här om dagen såg jag så mycket fjärilar, blev ju typ överlycklig, men det blev inga bilder. Så nu är jag extra taggad inför nya fjärilsbilder. Faktum är att jag har lite fjärilsbilder redan som ligger och väntar på att vissas. Ikväll drar jag och mamma på konsert med Lovisa och Sussie. Tror det blir ett toppen avslut på dagen! Här en länk till konserten vi ska se: http://www.konserthuset.se/Default.aspx?PageId=16&Sida=Kalender&ConcertId=73386&Konsert=&leftpanedate=2015-08-01
 

Stockholm Kulturfestival - 11 augusti 2015

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Åkte in till stan för att gå på Stockholm Kulturfestival ett tag under eftermiddagen tillsammans med mamma, Riber och kompis till Riber med syster. Vi gick runt ett tag lite för skoj skull. Har ni varit inne och kollat? Det blev mest en liten tripp på eftermiddagen som sagt. Vi åkte hem efter tag, rätt så trötta efter några timmar i stan. Igår var jag ute och fotograferade Ebba igen. Ett tag sen nu, så det var kul att komma iväg. Ska ta tag i lite redigering imorgon förmiddag!
 
 

Planer inför veckan och lite film

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Ny vecka igen! Lite planer inför veckan har jag - konsert på onsdag t e x, och kanske något annat roligt på G också. Tänkte försöka hinna med lite fotografering däremellan. Igårkväll såg jag äntligen på Dear John, och åh, den var riktigt fin. Någon av er som sett den filmen? Så nu under förmiddagen var jag tvungen att se om Letters To Juliet också. Amanda Seyfried är ju en fantastisk skådespelare också! Är lite sugen på att se om Mamma Mia som Amanda spelar också. Förresten, när vi ändå är inne på filmspår. Har ni några tips på filmer som man absolut bara måste se på Netflix? Nä, nu ska jag ta tag i dagen!
 

Sexfläckig bastardsvärmare/Bredbrämad bastardsvärmare - Juli 2015

Bild : Hanna Kamera. Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Hej, söndag! Lite lunchgäster, men en rätt så slapp söndag annars. Låter bra tycker jag. Kanske en promenad någon gång.. I slutet av juli delade jag en bild på det här djuret - en sorts fjäril. Antingen så är det en Sexfläckig bastardsvärmare eller en Bredbrämad bastardsvärmare. Jag vet inte riktigt vilket. Det var ju väldigt likt, tycker jag. Lite småroliga namn - eller typ kreativa namn skulle jag säga. Hur kommer man på något sådant? Jag är två källor jag tänkte lägga till. Om ni är nyfikna på dessa namn kan ni alltid klicka er in och läsa lite: http://bakgrunder.com/bloggen/tag/svart-fjaril-roda-prickar/page/2/ och https://sv.wikipedia.org/wiki/Bredbr%C3%A4mad_bastardsv%C3%A4rmare . Ha en fortsatt toppen söndag!
 
 

Ale Möller - Stockholm Folk Festival 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Ale Möller
 
Åh det var häftigt att stå där framme och fotografera. Absolut lärorikt! Vill utvecklas med att röra mig mer framför scenen, som fotograf, och kunna tänka bort att jag stör publiken. Så att man får det från olika vinklar. Men det var coolt att komma så nära med 90 mm. Vet dock inte riktigt vilket objektiv som är bäst att använda i sådan här sammanhang. 90 mm, 18-55 mm eller 50 mm? Har ni några tips med konsertfotografering? Kul att höra! På bild här har vi självaste Ale Möller!
 

Eric Bibbs - Stockholm Folk Festival 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Eric Bibbs

Rigmor Gustafsson - Stockholm Folk Festval 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Rigmor Gustafsson
 

Två redigeringar - Augusti 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1110D Objektiv: 90 mm
 
Jag gillar ljuset tror jag. Skärpan, sådär. Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det eller inte. Hm. Vad tycker ni om bilderna? Jag hann sitta med lite redigeringar igår. Tänkte få lite fler bilder redigerade under eftermiddagen. Kul att sitta och pyssla med lite! Får se om jag till och med kan komma ut på promenad. Halvkasst väder - Men kanske kan det bli lite nya vattendroppsbilder?
 

En orm i trädgården - Mer från 16 juli

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
En av få ormar som hamnat på bild. Eller den enda kanske till och med? Katten blev rädd för ormen, ryggade bakåt och gömde sig. Så det var kul att få med en orm på bild. Vad tycker ni om bilderna? Jo, vet ni vad? Jag har gjort om lite, tagit bort massa bilder - Så från och med nu fyller bloggen år 5 augusti. Grattis till Kalejdoskop!
 
 
 
 

Snigelfotografering, eller?

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Sniglar kan jag lätt föreställa mig att det kanske inte blir något speciellt på bild när jag är ute och fotograferar. Men det kan ju vara spännande att fotografera sniglar också. Vem vet hur bilderna blir? Om man ger de en chans tror jag absolut att sniglbilder kan bli någonting. Den här snigeln kom jag och störde, så den bytte helt enkelt färdriktning. (Bilderna från Skåne är slut - Hade velat fotografera mer än vad jag gjorde. Men blev nöjd med en del. Hoppas det var kul att se!)

Ännu en morgonpromenad i Juli - 24 juli 2015 (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Det blev mer ko-fotografering och lite makrofotografering på morgonpromenaden den här dagen. Åh! Morgonpromenader på landet är något av det bästa som finns. Så härligt att vakna till liv med en promenad och starta dagen så.
 
 

Ännu en morgonpromenad i Juli - 24 juli 2015 (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm

Morgonpromenad - 23 juli 2015 (3)

Bild: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm På bild: Alva
 
Tog en morgonpromenad efter frukost med Alva. Hm. Klockan blev väl runt 11-12 när vi kom iväg. Men ja. Så en fin bild på Alva får pryda det sista från den här dagen. Tänkte fotografera kor - Vilket blev det två bilder som jag blev rätt så nöjd med. Resten av bilderna blev på en fin fjäril som satt snällt och var modell på en blomma. Åh! Men det var en skön promenad!
 

Morgonpromenad - 23 juli 2015 (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Morgonpromenad - 23 juli 2015 (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
 
 

Fyledalen - 21 juli 2015 (2)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 90 mm
 
Tog en tripp till Fyledalen med vänner till familjen. Promenerade, fotograferade och njöt utav värmen den eftermiddagen. Det var mörka hotfulla moln en bit bort, men vi slapp regnet. Det var så grönt. Så där magiskt grönt typ. Och utsikten var fantastisk. Gräs i svartvit måste vara något extra. Det blir lite speciellt på något sätt. Jag läste någonstans vad insekten på understa bilden heter här om dagen. Hittar dock inte tillbaka till sidan nu. Väldigt fin en i alla fall!
 

Fyledalen - 21 juli 2015 (1)

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
 

Graffitti i Hannas och Vitaby - 18 juli 2015

Bilder: Hanna Kamera: Canon EOS 1100D Objektiv: 50 mm
 
Jag och farmor hann se mer graffitti under förmiddagen. I Hannas (de två översta bilderna) och i Vitaby. Coolt! Streetart Österlen är verkligen något ni bör åka förbi om ni är runt i Österlen. Skickar med en länk här: http://www.streetartosterlen.se/alla-konstnarerna/n Åt en supergod toast innan jag åkte hem från farmor. På kvällen blev det grillkväll med vänner till familjen. Så mysigt!
 
 
 
 
 

RSS 2.0